Slovenija
40 ogledov

Triki akterja afere Satex

Štefan Poštrak (drugi z leve) se bo poskušal z osebnim bankrotom znebiti 3,3 mil Žurnal24 main
Afera Satex. NKBM dobila tožbo, Poštrak pa pred tem v osebni bankrot.

 

Še nič o nadzoru
Osebni stečaj. Štefan Poštrak je oktobra lani oklical osebni stečaj, da bi se rešil dolgov. Samo NKBM dolguje 3,3 milijona evrov. Manevri. Akterjem afere Satex je z zdravniškimi opravičili kazenski postopek uspelo zavleči do zastaranja, zato naj bi bil nad delom mariborskega sodišča uveden nadzor.

 

Včeraj se je iztekel trimesečni rok, v katerem so morali upniki prijaviti terjatve do Štefana Poštraka, enega od četverice vpletenih v posojilno afero Satex. Je pa NKBM tudi zoper Poštraka tako kot pred tem zoper Tomislava Ajdiča in Mladena Kerina (druga dva iz afere Satex) dobila odškodninsko tožbo. NKBM ima tako od 16. decembra v rokah pravnomočno sodbo s sklepom o izvršbi v višini 3,3 milijona evrov. A NKBM niti od Ajdiča niti od Kerina, o čemer smo že poročali, menda neuradno ni uspelo izterjati še ničesar, čeprav so sodbe pravnomočne že več let.

NKBM noče komentirati
Uradno pa v banki postopkov izterjave zoper trojico, ki so jo v letih 1995 in 1996 s posojili oškodovali za takratnih 11 milijonov evrov, ne želijo podrobneje komentirati, "ker postopki še tečejo". Trdijo le, da so zoper omenjene tri že pred časom sprožili izvršilne postopke. Trditve ne podkrepijo s konkretnejšimi podatki, kdaj in koliko so že izterjali, kar smo jih vprašali.

Prav tako so se izognili odgovoru na vprašanje, ali jim je terjatev 3,3 milijona evrov uspelo prijaviti v osebni stečaj, ki ga je oktobra sprožil Poštrak. Če NKBM terjatve ni prijavila, lahko na denar kar pozabi. Prav tako še ni znano, koliko premoženja sploh ima Poštrak. Iz baze osebnih stečajev pri Ajpesu pa za zdaj ni razvidno, da bi se za osebni stečaj odločila tudi Ajdič in Kerin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.