Slovenija
8 ogledov

Trilogija vrnila denar Erjavcu

1/2
Žurnal24 main
Ministrstvu za obrambo je podjetje Trilogija vrnilo malo manj kot pol milijona evrov, večji del vsote, ki je bila podjetju neupravičeno nakazana.

Minister za obrambo Karl Erjavec je povedal, da so imeli predstavniki ministrstva sestanek z direktorjem podjetja Vladimirjem Barto , s katerim so se dogovorili o vračilu nekaj manj kot pol milijona evrov, preostanek vsote pa bo nakazan v naslednjem tednu po sestanku z odvetnikom. Barta namreč meni, da  je zaradi napake uslužbenke na ministrstvu za obrambo utrpel določeno škodo, saj so mediji poročali o tem, da je nedosegljiv, kar pa ni bilo res. Erjavec je potrdil, da mu je Barta napisal pismo, v katerem je navedel, da je takoj pripravljen vrniti neupravičeno nakazani znesek.

Erjavec je komentiral tudi izjavo predsednika odbora DZ za obrambo Antona Anderliča , ki je izrazil dvom, da je šlo v primeru Morsovega nakazila podjetju Trilogija za napako. ''Moram reči, da se čudim, da je bil v zadevi tako škodoželjen in privoščljiv, zlasti ker je šlo za napako uslužbenke, ki vestno opravlja svoje delo, kar kaže na značaj gospoda Anderliča,'' je dejal Erjavec.

Dodal je, da poteka interna revizija, saj želijo ugotoviti, če so nadzorni mehanizmi ustrezno postavljeni, saj se mu zdi nesprejemljivo, da lahko zaradi malomarnosti pride do takšne napake. V procesu so zato očitno potrebne dodatne kontrolne točke. Na podlagi ugotovitev se bodo odločili, ali bo potrebno sprožiti kakšne disciplinske postopke.

Erjavec je še pojasnil, da bodo poročilo o zadevi predstavili 2. julija na odboru za obrambo, kjer bodo prisotni tudi odgovorni, ki so bili vpleteni pri napačnem nakazilu denarja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.