Slovenija
18 ogledov

Trojanci spet napadajo

null Žurnal24 main
Zaradi poplave novih trojanskih konjev, naj uporabniki namestijo popravke programov, ki so bili objavljeni v teh dneh, pozivajo iz podjetja F-Secure.

V zadnjih dneh se je povečalo število spletnih strani, na katerih je nameščena koda, ki ob obisku samodejno na uporabnikov računalnik namesti trojanskega konja. Nepridipravi na obiskane spletne strani ali v njihove sisteme za oglaševanje nameščajo kodo, ki izkorišča napake v različnih spletnih programih in dodatkih.

Med okuženimi je bila tudi uradna spletna stran Nobelove nagrade za mir.

Koda je najpogosteje izkoriščala napake v programskem jeziku Java in doslej neznano napako v Firefoxu.

Kako se obvarovati?
Težavam se boste izognili, če boste poskrbeli, da bodo na vašem računalniku naložene zadnje verzije programov.

Uporabniki Jave lahko na spletni strani http://www.java.com preverijo, ali imajo nameščeno verzijo 6, popravek 22. Pred napako je varen tudi brskalnik Firefox 3.6.12. Pri F-Secure opozarjajo, naj uporabniki preverijo tudi, katero verzijo pregledovalnika PDF datotek Adobe Acrobat Reader uporabljajo. Po novem mora biti to verzija 9.4.0.

Ali so na računalniku nameščeni vsi potrebni popravki, lahko uporabniki preverijo s pomočjo brezplačne spletne aplikacije F-Secure Health Check, ki jo najdete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.