Slovenija
42 ogledov

Trojna funkcionarka

Kaj meni o svoji dvojni vlogi v kariernem centru, nam Nika Štravs še ni povedala Žurnal24 main
ŠOUP. Po zamenjavi predsednika nadzornega odbora novo navzkrižje.

Znotraj kariernega centra, ki je skupni projekt Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Univerze na Primorskem (UP) se je pojavilo podvajanje funkcij. Potem ko so bivše vodstvo in zaposleni zapustili center, domnevno zaradi sporov, je funkcijo predsednice sveta centra in obenem funkcijo vršilke dolžnosti direktorice centra prevzela Nika Štravs, ki je hkrati tudi predsednica ŠOUP. Sebastjan Kokl, direktor ŠOUP in član sveta centra, je odgovoril, da vršilka dolžnosti direktorice skrbi le za nujno delovanje centra in da bodo na podlagi novih smernic delovanja centra poiskali novo sposobno ekipo, ki ga bo vodila.

Takšno stanje je treba čim prej odpraviti, saj je najmanj nehigienično,
Rado Pišot

“Slabo za ŠOUP”
Pravnoformalno ni z zadevo nič narobe, saj je začasna, se pa strinjam, da se mora takšno stanje čim prej odpraviti, ker je najmanj nehigienično,” je komentiral Rado Pišot, član sveta kariernega centra in prorektor UP, ki je zahteval imenovanje novega direktorja v čim krajšem času. Opozoril je, da vsi takšni zapleti škodujejo ugledu ŠOUP, in poudaril, da je karierni center izjemno pomembno jedro univerze, zato je treba zagotoviti, da bo deloval tako, kot mora.

Sambt zamenjan
Nova predsednica nadzornega odbora ŠOUP je Marjetka Kosovac, absolventka fakultete za humanistične študije Koper. V Žurnalu smo namreč pred kratkim opozorili na sporno vlogo Gorana Sambta, ki je bil hkrati predsednik nadzornega odbora ŠOUP ter zastopnik in solastnik več podjetij, ki so prek različnih poslov neposredno povezana s ŠOUP. “Ko sem vam rekel, da bo moral Goran Sambt odstopiti, sem resno mislil – in tako se je tudi zgodilo,” je zamenjavo komentiral Kokl.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.