Slovenija
27 ogledov

Trošarine dol, cene vseeno gor

Gneča na bencinski črpalki Jaka Dimc
Vlada sicer znižala trošarine, a pogonska goriva bodo od polnoči vseeno dražja.

Vlada je na dopisni seji znižala trošarine za energente in ublažila podražitev. Zvišanje cen naftnih derivatov pa bodo vozniki vseeno dobro občutili v denarnicah.

Liter 95-oktanskega bencina se bo podražil za 2,5 centa in bo tako stal 1,518 evra. 98-oktanski bencin se bo podražil za 2,3 centa pri litru, po polnoči bo liter stal 1,537  evra. Dizelsko gorivo bo po litru dražje za 1,6 centa, stalo bo 1,392 evra na liter.

Občutna podražitev tudi pri sosedih

Na Hrvaškem se bo jutri 95-oktanski bencin podražil za 7 centov pri litru ali kar za 3,5 evra pri polnem 50-litrskem rezervoarju. Danes liter stane 10,08 kune (1,36 evra), jutri bo 10,64 kune (1,43 evra). Preračun v evre smo opravili v spletni menjalnici NLB. 

Če bo vlada potrdila nižje trošarine, se bo bencinski rezervoar najbolj splačalo napolniti v Bosni, kjer bi prihranili okrog 15 evrov, v Avstriji in na Hrvaškem pa dobrih pet evrov. Pri dizelskem gorivu so razlike manjše, prihranek pri polnjenju 50-litrskega rezervoarja v Bosni je okrog deset evrov, na Hrvaškem in v Avstriji pa okrog dva evra. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.