Slovenija
7 ogledov

Trošil bo manj

V splošnem bo piranska občina pod vodstvom Petra Bossmana letos porabila manj; a Žurnal24 main
Predlog proračuna. Več za plače in potovanja.

Finance. Piranska občina naj bi letos v primerjavi z lani porabila za 13 odstotkov manj. Tako predvideva predlog proračuna. A na nekaterih področjih bo poraba precej večja – za plače bodo namenili dobrih 133 tisoč evrov oziroma sedem odstotkov več kot lani (skupno 1,9 milijona evrov) in kar 70 odstotkov več za mednarodno sodelovanje (47 tisoč evrov).

Pojasnila, zakaj tolikšen skok porabe pri mednarodnem sodelovanju in kakšna potovanja v tujino načrtujejo, na občini nismo dobili.

Glede plač pa je takole: novi župan je s seboj pripeljal štiri ljudi, ki jim zaupa (dva naj bi še prišla), tistih, ki so na občini delali za Tomaža Gantarja, pa ne more odpustiti. "Načrtovana masa plač za letos se je glede na lansko realizacijo plač povečala zaradi nerealizirane odprave nesorazmerij in predvidenega povišanja vrednosti izhodiščne plače za negospodarske dejavnosti," so razložili na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.