Slovenija
20 ogledov

Trpinčena tretjina uslužbencev

(Foto: grafika Žurnala24) Žurnal24 main
Analiza. Urad za enake možnosti ugotovil številne sporne prakse v državni upravi.

V državni upravi so v lani registrirali pet primerov spolnega nadlegovanja, 33 nadlegovanj, 26 primerov trpinčenja ter 98 primerov drugega neprimernega agresivnega vedenja.

To kažejo izsledki analize, ki jo je prvič opravil urad za enake možnosti, in sicer na podlagi poročil svetovalk in svetovalcev, zadolženih za varovanje dostojanstva v organih državne 
uprave.

Ohraniti dostojanstvo
Vlada je namreč lani sprejela uredbo o ukrepih za varovanje dostojanstva zaposlenih v državni upravi. Organi pa so morali določiti osebe, na katere se drugi uslužbenci z izkušnjo nadlegovanja lahko obrnejo po informacije in pomoč.

V prvem letu delovanja predstavnikov proti diskriminaciji se je nanje obrnila skoraj tretjina (28 odstotkov) državnih uslužbencev, je še pokazala analiza.

Usposabljanje urada za enake možnosti je opravilo 189 svetovalk in svetovalcev. Cilj je zagotoviti delovno okolje, v katerem se spoštuje dostojanstvo zaposlenih ter v katerem ni spolnega in drugega nadlegovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.