Slovenija
34 ogledov

Trudijo se oskrbeti prebivalce z najnujnejšim

nakupovanje, nakupovalni voziček Žurnal24 main
Največji trgovci v državi imajo nekaj nevšečnosti pri oskrbovanju svojih poslovalnic. Večinoma nemoteno delujejo s pomočjo agregatov.

Neugodne vremenske razmere, kjer je prišlo do prekinitve elektrike, so občutili v poslovalnicah večjih trgovskih centrov. V trgovinah Spar in Interspar po Sloveniji v teh dneh niso imeli težav pri poslovanju. "Vsaka trgovina ima svoj agregat, ki omogoča nemoteno delovanje. Prav tako v teh dneh nismo imeli večjih zamud pri dostavi izdelkov,“ so sporočili iz Spara.

V Tušu se trudijo, da stranke ne čutijo posledic

Vremenske razmere in posledični izpad električne energije ter motene cestne povezave so deloma prizadele tudi Tuševe poslovalnice. "Trudimo se, da jih v našem poslovanju stranke skorajda ne občutijo. Vse poslovalnice so odprte, na terenu pa so tudi naše ekipe za vzdrževanje, ki zagotavljajo njihovo nemoteno delovanje, kjer je to potrebno. Pri dobavah hrane v naše poslovalnice motenj ne zaznavamo, kupcem pa lahko tako v večji meri zagotavljamo nemoteno oskrbo s hrano in osnovnimi življenjskimi potrebščinami. Pri tem se seveda držimo vseh vzpostavljenih standardov, in če pride do izpada, poskrbimo tudi za varno in ustrezno ravnanje z živili. Pričakujemo, da se bo skladno z normalizacijo razmer tudi stanje v naših poslovalnicah kmalu vrnilo v ustaljene tirnice, takrat pa bomo lahko ocenili tudi vse posledice izpada električnega omrežja. Kdaj to bo, je odvisno predvsem od vremenskih razmer v prihodnjih dneh in ponovne vzpostavitve preskrbe z električno energijo,“ sporočajo iz Tuša.

Včeraj ni delovalo 32 Mercatorjevih trgovin

Neugodne vremenske razmere povzročajo težave tudi pri obratovanju Mercatorjevih trgovin. V sodelovanju s štabi civilne zaščite in gasilci se razmere iz ure v uro izboljšujejo, večina njihovih trgovin že obratuje tudi s pomočjo agregatov, da zadoščajo vsaj nujnim potrebam (ni dopeke kruha, toploteke, hladilna oziroma zamrzovalna tehnika ponekod ne deluje).

"Prizadevamo si, da je oskrba z osnovnimi živili zagotovljena tudi v krajih, ki jih je žled najbolj prizadel. Težave z obratovanjem pa še imajo nekatere trgovine na območju Postojne oziroma Notranjske, kjer vladajo izredne razmere. Danes so naši vzdrževalci z agregatom usposobili tudi trgovino v Sovodnju, na katere streho je padlo drevo in kjer je bila vas dobesedno odrezana od sveta. Zdaj trgovina deluje vsaj za najnujnejšo oskrbo,“ so pojasnili v Mercatorju.
 
Včeraj zjutraj ni delovalo 32 trgovin, danes pa se trudijo zagotoviti, da je večina trgovin odprta in da prebivalce oskrbujejo z najnujnejšim.

V trgovinah, kjer je bila motena oskrba z električno energijo, so morali izločiti izdelke, ki bi se v zamrzovalnikih pokvarili. V takih primerih morajo skrbeti tudi za varnost živil in potrošnikov, zato v trgovinah delujejo po natančnih navodilih o temperaturnih režimih posameznih skupin živil. Razmere se hitro izboljšujejo, zato bosta oskrba vseh trgovin in njihovo delovanje kmalu nemotena.

Trenutno so vse enote odprte, delajo pa s pomočjo agregatov, kar pomeni, da se razmere iz ure v uro spreminjajo, saj je ponekod delovanje agregatov omejeno in prihaja do vmesnih izpadov oziroma ponovnega zaprtja enot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.