Slovenija
18 ogledov

Truplo bin Ladna v ZDA?

Osama bin Laden Reuters
Elektronska sporočila zasebnega varnostnega podjetja, ki so jih pred kratkim objavili na spletni strani WikiLeaks, namigujejo, da so truplo Osame bin Ladna odpeljali v ZDA. Uradno naj bi voditelja Al Kaide pokopali v morju.

Bin Ladna niso pokopali v morju, ampak ga prepeljali v krematorij v ZDA, razkrivajo elektronska sporočila zasebnega ameriškega varnostnega podjetja Stratfor, do katerih so se dokopali hekerji skupine Anonymous, objavil pa jih je WikiLeaks.

"Truplo je na letalu Cie, namenjenem v Dover. Nato ga bodo prepeljali v Vojaški inštitut za patologijo v Bethesdi," se glasi eno izmed sporočil, ki naj bi ga Fred Burton, podpredsednik Stratforja, poslal svojemu kolegu. Sporočilo je bilo poslano drugega maja, na dan, ko je bil vodja teroristične skupine Al Kaida ubit.

"Kot nam je bilo naročeno, smo truplo vzeli sabo. Hvala bogu," se je glasilo naslednje poslano sporočilo. A kot poroča The Telegraph, dvom v avtentičnost sporočil povečuje pred tem poslano sporočilo, v katerem naj bi Burton zapisal: "Opravljeno. Že spi z ribami."

Stratfor je hekerje že označil za tatove in pravi, da so bila nekatera elektronska sporočila ponarejena oziroma spremenjena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.