Slovenija
7918 ogledov

Tržiški župan razburil z darilom - penisom iz čokolade

Borut Sajovic Žurnal24 main Borut Sajovic še kot župan Tržiča
Uradnice na občini v Tržiču so dobile neprimerno darilo.

Zaposleni na občini Tržič so se v anonimnem pismu pritožili zaradi darila, ki so ga ob dnevu žena prejele uradnice na občini. Župan Borut Sajovic jim je namreč namenil čokoladne penise, izdelane v domači tržiški slaščičarni, piše Dnevnik. 

Zaposleni so povzetek nespodobnosti prvega moža občine naredili že pred več kot mesecem dni. Ker z vrha občine niso prejeli odziva, so dopis naslovili še na nadzorni odbor občine in mestne svetnike. 

V zapisu navajajo, da župan osebna srečanja izkorišča za nespodobna namigovanja, zlasti ko gre za ženske. Večkrat naj bi pripovedoval šale s seksualno vsebino. Zaradi tega naj bi se posamezne zaposlene izogibale skupinskim praznovanjem. 
Višek naj bi bilo dogajanje na praznovanju dneva žena. Dogajanje naj bi imelo močno seksualno noto, trditve zaposlenih navaja Dnevnik. Vsaka od zaposlenih naj bi na tem praznovanju prejela čokoladni penis v naravni velikosti. Nekatere zaposlene naj bi darilo odvrgle v smeti. 

V slaščičarni v Tržiču so za Dnevnik potrdili, da so izdelali čokoladne penise za občino. Ob tem so dodali, da so takšni izdelki bolj priljubljeni za dekliščine in podobne dogodke. 

Na občini so potrdili, da je nadzorni odbor prejel pismo zaposlenih, a o vsebini še niso razpravljali. Župan Sajovic na vprašanja Dnevnikovih novinarjev ni odgovoril. Direktorica občinske uprave jim je v odgovoru zapisala, da zaposleni včasih dobijo priložnostna darila s šaljivo vsebino. Zaposlenim na občini so se po prijavi pisma dodatno opravičili in začeli predvidene formalne postopke. Niso pa zaznali, da bi se kdo počutil neprijetno oz. tako, kot jim je bilo očitano v anonimni prijavi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • mirror 23:38 11.maj 2018.

    Župan bi moral biti veliko bolj spoštljiv do svojih zaposlenih tako žensk kot moških. Lahko ga je sram, ker si je veliko preveč privoščil. Saj niso nikoli skupaj krave pasli.

  • mph 19:33 11.maj 2018.

    Kdo ve, kdo je prispeval model za odlitke, morda kar sam. :-)

  • smejka 18:15 11.maj 2018.

    Je bila temna čokolada? ;)