Slovenija
19 ogledov

Tržnica bo najela kredit

Najem polmilijonskega posojila je direktorju Šilcu predlagal njegov ekonomski sv Žurnal24 main
Tržnica Maribor. Potrebujejo sredstva, da dokončajo trgovske prostore.

“Tržnica bo morala najeti posojilo v višini okrog pol milijona evrov. Denar potrebujemo, ker moramo dokončati trgovsko etažo tržnice, kar bo naredil Konstruktor, plačali pa mu bomo poleti,” za Žurnal24 pojasnjuje Zdenko Šilc, od novembra direktor Tržnice Maribor. Šilc dodaja, da bo posojilo v začetku delno financiral Hypo Leasing, ki je tudi lastnik tržnice in ki mu ta plačuje najemnino, se pa dogovarjajo, da naj bi občinsko podjetje nazaj odkupilo tržnico z lizing pogodbo za približno sedem milijonov evrov.

Posodili denar Zvezi zadrug
Nadzorniki. Čeprav tržnica sama potrebuje denar, so lani spomladi nadzorniki posodili 170 tisoč evrov Zvezi zadrug, ki je tudi 40-odstotni lastnik tržnice. Predsednik nadzornega sveta je Boris Rožman, ki je hkrati tudi direktor Zveze zadrug.

 

Občina na pomoč
Tržnica ima okrog 1.200 kvadratnih metrov podzemnih trgovskih prostorov, 800 kvadratnih metrov pa še ni dokončanih. “Za slabi dve tretjini imamo že znane najemnike, to so Tuš, semenarna Kalia in ribarnica, za tretjino prostorov pa najemnike še iščemo,” še pojasnjuje Šilc. Najemnimo bo prejemala tržnica, ki bo tudi podpisnik pogodbe z najemniki. Sicer pa bo mariborska občina najela nekaj od 277 podzemnih parkirnih prostorov, po Šilčevih besedah zaradi potreb lutkovnega gledališča. “S tem najemom bomo lahko od poletja naprej živeli sami,” je optimističen Šilc.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.