Slovenija
26 ogledov

Tržnica pri Jankoviću

Karl Erjavec Boštjan Tacol
Kadrovanje. Kdo bo vodil DZ? Erjavec, Meh ali kdo tretji?

"Najbolje bi bilo, da bi za kakšna dva meseca državni zbor vodil Srečko Meh iz SD kot najstarejši poslanec. V tem času pa bi lahko oblikovali koalicijo," nam je dejal vir blizu Virantove liste. Predstavniki te liste se sicer v torek ob 14. uri drugič srečajo z Zoranom Jankovićem.

Šušteršič vs. Janković

Najtrši oreh med listama očitno ni več program, temveč osebno razmerje med Zoranom Jankovićem in Janezom Šušteršičem. Kot je znano, je prvi slednjemu očital aktivno taščo v ljubljanski civilni iniciativi Tržnice ne damo, drugi pa mu tega ne odpusti in želi poskrbeti za nadzor finančnega poslovanja Jankovićeve vlade.

Pahor vs. Türk?

Če je v boju za ministrska mesta ponudba bogata, pa je povpraševanje po mestu predsednika državnega zbora (DZ) zelo pičlo. Virant noče. Pahor tudi noče. Za Erjavca, ki se je danes pogovarjal tudi z Virantom, a podrobnosti niso znane, pa je tudi težko verjeti, da bi se prodal za podporo interventnemu zakonu. Zato je vse več napovedi o začasnem, tehničnem predsedniku DZ.
Eden od virov nam je namignil, da Pahor noče voditi DZ, ker se morda že pripravlja na predsedniške volitve proti Danilu Türku, kjer bi ga podprla Kučan in Janković. Po teh navedbah bo Pahor na koncu pristal na vstop v koalicijo za podporo SD njemu v boju za predsedniški stolček.

Janković vs. SD

To pa ni edina fronta med Jankovićem in SD. Drugo fronto je odprla prodaja Mercatorja. Celo zagovornik koalicije s Pozitivno Slovenijo iz vrst SD nam je včeraj potarnal, da je situacija zoprna. Po njegovem mnenju je Janković precej tiho o prodaji Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, "ker najbrž rešuje osebno likvidnost". Za SD pa je Mercator takšnega nacionalnega pomena kot NLB.

Komentarjev 3
  • stela 07:19 20.december 2011.

    Porka svet, spet se grejo igrce v peskovniku. Kdo ve, kdaj se bojo naveličal......otroc:(((

  • xy 23:42 19.december 2011.

    Sicer bi se lahko naučil, da se spoštuje mrtve in o mrtvih vse dobro, saj se ne morejo branit. Drugače si se pa zmotil v kraticah, edini še preostali tovariš komunist je v SLO Ivan Janez Janša-Jajo Jajc. IJJ- jajo ...prikaži več Jajc se še edini posvetil revolucionarnemu boju proti notranjemu sovražniku vseh nas napredno mislečih komunistov in tega sovražnika išče z lučjo, če ga ne najde si ga izmisli,

  • Ronald Reagan 22:23 19.december 2011.

    Sporočamo žalostno vest, da je sredi revolucije umrl naš veliki vzornik tovariš Kim Jong Il...Tovariš Kim, spominjali se te bomo po tvoji veliki duši, ki si jo v celoti posvetil revolucionarnemu boju proti notranjemu sovražniku vseh nas napredno mislečih komunistov...Slava ...prikaži več tvojemu spominu tovariš Kim...Predsednik Zveze komunistov Slovenije MK in celotne MurgleSožalju se pridružuje tudi naš najboljši učenec, tovariš ZJ