Slovenija
10 ogledov

Tržno cvete, javno pa ne

Stanko Tomše, novi direktor Kopa (levo), je napovedal, da bo podjetje potegnil i Žurnal24 main
Kop. Občina mu ne bo pokrila izgube. Najprej zahteva revizijo poslovanja.

Brežice. “Komisija, v kateri bo tudi revizor, bo opravila revizijo poslovanja komunalno stavbnega podjetja Kop,” so včeraj zvečer sklenili svetniki. Poskušala bo tudi ugotoviti, zakaj gospodarske javne službe, kamor sodi odvoz smeti, oskrba s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje komunalnih voda, vsako leto poslujejo z izgubo, medtem ko imajo tržne dejavnosti vedno, razen letos, dobiček. Svetniki bi sicer včeraj morali sklepati o pokrivanju izgube v višini 45 tisoč evrov, a tega niso storili. O tem se bodo odločali na osnovi poročila komisije in razmislili tudi o morebitni ustanovitvi občinskega podjetja za opravljanje gospodarskih javnih služb.

Kop občini ni politično všečen.
Stanko Tomše, direktor KOP Brežice

Šestletna analiza
V zadnjih šestih letih je Kop pridelal skupaj milijon evrov zgube na račun gospodarskih javnih služb in prikazal milijon 700 tisoč evrov dobička pri tržnih dejavnostih,” je Kopovo poslovanje včeraj analiziral svetnik Andrej Vizjak. Odbor za finance je sicer predlagal, naj občina poravna deset tisoč evrov izgube, kolikor je je bilo načrtovane, odbor za infrastrukturo pa je bil proti kakršnikoli poravnavi.

Stanko Tomše
Pojasnila
. Direktor Kopa izgubo pripisuje nizkim cenam komunalnih storitev, ki so že dolgo nespremenjene, in spremenjenim okoliščinam odvoza odpadkov, ki jih sedaj vozijo v Novo mesto. Napoveduje, da bodo z akcijami osveščanja občanov glede sortiranja odpadkov na izvoru dosegli nižje cene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.