Slovenija
21 ogledov

Tu bo zrasel nov svetovni prvak

Kozmus Občina Krško
Kmalu nared. V novem športnem centru Dovško bo prostor tudi za vzgojo Kozmusovega podmladka.

Krško, Dovško. “Svoj podmladek bom treniral z izhodiščem, da vzgajam bodočega svetovnega prvaka,” je na nedavnem ogledu poteka gradbenih del za Športnorekreativni center Dovško pri Senovem dejal Primož Kozmus. Novi center bo namreč s kompleksom na bližnjem Štircu – jalovišču nekdanjega rudnika rjavega premoga – ponudil odlične možnosti za metalne atletske discipline.

Nared konec maja

Ureditev centra, ki bo Občino Krško stal skoraj milijon evrov (manjši del je primaknilo tudi ministrstvo za šolstvo in šport), se je začela sredi lanskega leta, uporabnikom pa bo na voljo konec maja.

“Osnovni šoli Senovo, krajanom in društvom Senovega, Nogometnemu klubu Krško in preostalim ljubiteljem športa bodo na voljo atletska steza iz umetne mase, nogometna zelenica, igrišče za odbojko na mivki ter prostor za met krogle in skok v daljino,” je pojasnil Zdravko Pilipovič, skrbnik projekta z Občine Krško. V sklopu centra pa je tudi objekt z garderobami in upravnimi 
prostori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.