Slovenija
424 ogledov

Tudi brez avta se daleč pride

Slovenci smo se zadnji konec tedna izogibali Obale. Verjetno je k temu nekaj dod Žurnal24 main
Večina ljudi se na morje ali v druge domače turistične kraje odpravi z avtomobilom. Preverili smo, koliko bi vas v takem primeru stal prevoz z avtobusom ali vlakom.

V Koper tako lahko z vlakom iz Ljubljane v eno smer pridete za 10,11 evra, avtobus pa vas bo stal med 9,6 in 12 evri. Pri tem boste imeli malo več težav tisti, ki si želite ogledati Portorož, saj vlak do tja ne pelje.

Cena enosmerne vozovnice z avtobusom med Koprom in Portorožom vas bo stala še dodatnih 2,3 evra. Skupno boste tako morali za potovanje Ljubljana–Koper–Portorož–Koper–Ljubljana odšteti med 25 in 30 evrov.

Cena enosmerne vozovnice
KRAJ cena enosmerne vozovnice z vlakom (iz Ljubljane) cena enosmerne vozovnice z avtobusom (iz Ljubljane)
BLED 5,87 € 6,30 €
BOHINJ 8,40 € (v ceno vštet avtobus od Bohinjske Bistrice do Bohinja) 8,30 €
KOPER 10,11 € med 9,6 € in 12 €
MARIBOR 10,11 € 12 €
MURSKA SOBOTA 13,13 € 16,8 €
VIR: Slovenske železnice VIR: Avtobusna postaja Ljubljana

Z vlakom ali avtobusom se lahko zapeljete tudi v druge večje turistične kraje. Izbrali smo Bled, Bohinj, Mursko Soboto in Maribor. Cene enosmernih vozovnic si oglejte v tabeli.

Posebni tematski vlaki
Na Slovenskih železnicah so za potnike pripravili tudi posebne turistične pakete, s katerimi se lahko z vlakom odpravite v zdravilišča, Postojnsko jamo ali pa na festival Pivo in cvetje na začetku julija.

Že nekaj let je tako na voljo posebni Zdraviliški vlak, ki vozi do Zdravilišča in wellness parka Laško in do Term Olimia. Vlak vozi vsako soboto na relaciji Ljubljana–Laško–Atomske toplice.

Dvosmerna vozovnica do Laškega vas bo stala 11,74 evra, do Atomskih toplic pa 15,12 evra. Pri tem nismo upoštevali popustov za otroke, dijake, študente in starejše. Ob nakupu dvosmerne vozovnice boste lahko v omenjenih zdraviliščih izkoristili 20-odstotni popust za kopanje in savno. Vozni red si lahko ogledate v povezavi.

Z vlakom se lahko odpravite tudi v Postojnsko jamo. Potovanje vas bo v obe smeri (iz Ljubljane) stalo 10,34 evra, na železniški postaji pa vas bo čakal brezplačni avtobus za Postojnsko jamo. S klikom na povezavo si oglejte vozni red brezplačnega avtobusa.

Že čez nekaj dni pa bo v Laškem potekal tradicionalni praznik Pivo in cvetje. Slovenske železnice so tako organizirale izredne vlake, ki bodo iz Laškega proti Mariboru, Celju, Sevnici in Ljubljani vozili tudi po polnoči. Celoten vozni red si oglejte v povezavi.

Za otroke in druge navdušence nad starimi vlaki pa so Slovenske železnice pripravile tudi poseben Muzejski vlak, ki vozi po več kot sto let stari Bohinjski progi.

Julija se lahko z omenjenim vlakom zapeljete 10. in 24., avgusta pa 14. in 28. Vlak bo vozil tudi septembra in oktobra. Povratna vozovnica s programom za odrasle stane 69 evrov, za otroke od 6. do 12. leta pa 36 evrov.

Če pa izberete vozovnico brez programa, vas bo povratna vozovnica stala 38 evrov (otroke med 6. in 12. letom pa 23 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.