Slovenija
24 ogledov

Tudi Facebook pokaže, kje je prijatelj

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
Socialna mreža Facebook je šla v korak s časom. Ali bolje, z novo storitvijo spremlja uporabnika na vsakem koraku.

Vodilni v družbi so v sredo napovedali novo storitev, ki se imenuje Facebook Places. Storitev, podobna kot Foursquare in Gowalla, bo omogočala uporabnikom, da na svojih mobilnikih uporabijo GPS in tako svojim prijateljem sporočajo, kje točno se nahajajo.

Facebook Places je že na voljo v ZDA, in sicer preko zadnje različice aplikacije Facebook za iPhone in za druge naprednejše mobilne telefone in naprave. Omenjena storitev bo kmalu na voljo tudi po drugih državah po svetu.

Uporabniki, ki želijo sporočiti kraj, kjer se trenutno nahajajo, pritisnejo na tipko "check in" in pregledajo seznam lokacij v bližini, ter nato izberejo kraj, ki ustreza mestu, kjer se nahajajo. Po preverjanju se bo med novicami, ki jih vidijo prijatelji na Facebookovi spletni strani, pojavil zapis o kraju.

Pri Facebooku pravijo, da omenjena storitev ne bo samo uporabna za prijatelje, da bodo vedeli, kje ste, temveč tudi primerna za skupnega druženja, da uporabnik napiše, kaj trenutno dela na tem kraju in kaj si o tem misli. Prijatelji mu bodo tako lahko sledili in prebrali, kaj je avtor počel pred nekaj dnevi ali celo nekaj leti.

Ko se uporabnik prijavi na kraj, lahko označi tudi svojega prijatelja, ki je z njim. Da ne bi prišlo do zlorab pri zapisovanju imen, lahko uporabnik označi prijatelja le, če se tudi sam pojavi na omenjeni lokaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.