Slovenija
31 ogledov

Tudi hči proti dnu

Stranke še zdaj redno plačujejo opravljene storitve, zato delavcem ni jasno, zak Žurnal24 main
V današnji dolenjski izdaji Žurnala24. G7 Dolenjska. Delavci želijo, da se agonija konča. Direktor Bizjak: odločitev o stečaju ta teden.

G7 Dolenjska, hčerinsko podjetje družbe G7, ki je od konca prejšnjega meseca v stečaju, le še životari, so nam povedali nekateri izmed zaposlenih. Tudi za G7 Dolenjska si želijo stečaja, saj upajo, da jih bo ta rešil agonije.

“Že drugi mesec delamo zastonj, pa moramo vseeno vsak dan na delo, da ne bi ostali brez pravic, denarja pa še za prevoz nimamo. Naše družine so že tako težko shajale, saj so bile naše plače z vsemi dodatki vred največ 700 evrov. Prihrankov, s katerimi bi zdaj, ko smo brez plač, lahko plačali položnice, tako nismo mogli imeti,” je stisko opisal Boris Komljanec.

Obet stečaja
Odločitev o stečaju naj bi, kot nam je povedal Marjan Bizjak, direktor G7 Dolenjska, padla ta teden. “Čeprav sem v skladu z zakonodajo predlagal dokapitalizacijo, je jasno, da je ne bo, saj je naš lastnik v stečaju. Če bo šlo podjetje v stečaj, bodo delavcem pripadle pravice v skladu z zakonodajo, neizplačani dohodek bodo lahko zahtevali iz stečajne mase,” je še povedal Bizjak.

Komljanec je dodal, da si želijo le, da bi stečajno kolesje steklo čim prej, da bi lahko uveljavljali svoje pravice oziroma si poiskali drugo delo.

Sintal jih je razočaral
Sintal je po besedah Komljanca, kar je potrdil tudi Bizjak, prevzel glavni del posla G7 Dolenjska, prevoz gotovine za banke.

“Z bankami je bil dogovor, da naj bi Sintal prevzel tudi zaposlene, a so jih vzeli le pet. Drugim so ponudili nemogoč pogoj; da bi se za plačo 450 evrov vozili v Ljubljano za službo varnostnikov v trgovinah,” je navedel Komljanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.