Slovenija
20 ogledov

Tudi letos brezplačen prevoz občanov

Žurnal24 main
Velenje bo tudi letos občanom in obiskovalcem mesta zagotovilo brezplačno uporabo mestnega potniškega prometa. Štajersko mesto s tem postavlja lep zgled ostalim.

V Velenju so se tudi letos odločili, da svojim občanom in obiskovalcem mesta zagotovijo brezplačno uporabo mestnega potniškega prometa. Izračuni so pokazali, da je takšna vrsta mestnega prometa donosnejša, saj ga mesečno uporablja 30.000 potnikov, pravi velenjski podžupan Srečko Meh.

Lokalc se je v treh letih med ljudmi prijel
S pomočjo tako imenovanega Lokalca bo občina do konca leta zagotavljala varen in cenovno ugoden prevoz, prispevala k zmanjševanju onesnaževanja okolja in prometni razbremenitvi mestnega središča.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Proge in vozni red Lokalca, ki je bil uveden pred tremi leti, ostajajo nespremenjeni: vozil bo na petih progah, prvo postajališče za vse proge je Avtobusno postajališče Velenje, na vseh postajališčih pa so informativne table z voznim redom za posamezno postajališče in karta z označenimi progami. Na rumeni progi vozijo avtobusi med tednom v najbolj obremenjenih urah na vsakih 15 minut, v času, ko je potnikov manj, pa na 30 minut.

Med tednom Lokalc vozi tudi v krajevne skupnosti Vinska Gora, Konovo, Hrastovec-Škale in Šentilj, in sicer po dvakrat dopoldan in popoldan. Eden izmed avtobusov, ki vozijo po rumeni progi, je prilagojen potrebam invalidov in otroškim vozičkom. Na rdeči progi vozi vse dni v tednu, na rumeni pa le ob nedeljah ne.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.