Slovenija
19 ogledov

Tudi letos ločena ulična četvorka

V Ljubljani bodo tudi letos plesali v barvah Urške. (Foto: Jure Tomc) Žurnal24 main
Plesna zveza proti alkoholu z inšpekcijo, Urška z zabavnim programom in sokovi.

 

V petek želimo imeti predvsem velik praznik plesa, zabave in žura. To je bistvo.
Boris Prokofjev, plesna šola Urška

Parada. Maturantje bodo ulično četvorko tudi letos plesali ločeno, nekateri pod okriljem Plesne zveze Slovenije (PZS), drugi pod okriljem plesne šole Urška. “Nič se nismo zmenili, mi imamo svojo maturantsko parado, ki smo jo sami naredili, plesna zveza jo je kopirala,” pravi Boris Prokofjev iz Urške. “Plesali bomo istočasno, število maturantov pa prijavi vsak organizator posebej,” pojasnjuje Silvestra Perčič s PZS. Četvorko bodo zaplesali v petek ob 12. uri, tako zvezi kot Urški pa je Guinnessov rekord postranskega pomena.

Letos ne alkoholu in drogi
Pod okriljem PZS bo po navedbah Silvestre Perčič sodelovalo okoli 25 tisoč plešočih iz več kot 50 mest iz osmih držav. Od tega je 24 slovenskih mest.

“Moto letošnje prireditve Maturanstka četvorka bo jasen in odločen ne alkoholu in prepovedanim drogam,” je pojasnila. V preventivni akciji bodo sodelovali zdravstveno ministrstvo, predsednik države, policija, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, inšpekcijska služba, nevladne organizacije in lokalne skupnosti.

V Urški se proti pretirani uporabi alkohola na maturantski paradi borijo z zabavnim programom, ki bo trajal do večernih ur, poleg tega so maturantom na prizorišču ves čas na razpolago brezalkoholne pijače, pravi Perčič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.