Slovenija
22 ogledov

Tudi ljubljanska nadškofija v propad?

Žurnal24 main
9,2-milijonsko posojilo Metropolitane holdingu Zvon brez ustreznih zavarovanj. Pri nadškofiji znova zatrdili, da je posojilo ustrezno zavarovano, a ne povedo kako.

Ljubljanski nadškof Anton Stres je še februarja zatrjeval, da so posojila gospodarske družbe Metropolitana, ki je v lasti ljubljanske nadškofije, Zvonu Ena holdingu solidno zavarovana.

Časnik Finance pa danes piše, da je 9,2 milijona evrov vredno posojilo tako rekoč brez zavarovanj.

Iz načrta finančnega prestrukturiranja Zvona Ena holdinga izhaja, da je Metropolitana vpisana šele kot drugi upnik na delnicah NLB in Steklarne Rogaška.

Na nadškofiji na vprašanja o podrobnostih zavarovanja posojila za Finance niso želeli odgovarjati, češ da gre za podrobnosti poslovnih odločitev, ki jih ne komentirajo.

Ustrezno zavarovano!
„Metropolitana je spomladi 2010 Zvonu Ena Holdingu res pomagala pri sanaciji njegovega dolga Dravskim elektrarnam in s tem omogočila njegovo finančno prestrukturiranje. Kljub temu, da je Metropolitana na seznamu zastavnih upnikov vpisana na drugem mestu, je posojilo glede na vrednost in vrstni red še vedno ustrezno zavarovano. Podrobnosti o zavarovanju sodijo na področje poslovnih odločitev in dogovorov, zato ostajajo zaupne,“ pa so se danes odzvali na pisanje Financ v tiskovnem uradu ljubljanske nadškofije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.