Slovenija
51 ogledov

"Tudi mene mika sedmica"

Loto Iztok Golob
Loterijska mrzlica. Živahno pred okenci. Nekdo bi dobitek naložil, drugi dal za pijačo, tretji pomagal ljudem.

"Vlada posebno vzdušje, ki se ga bomo spominjali še dolgo," je ob mrzlici v zvezi z rekordnim dobitkom za sedmico povedala Petra Vodnik na prodajnem mestu Loterije Slovenije v Nakupovalnem centru 
Supernova.

"Če je sreča, je sreča"

"Seveda igram. Tudi mene mika sedmica," se je zasmejala Vodnikova, sicer doma iz Kranja. V šali je dodala, da nima nobenih zvez in da številk vnaprej ne pozna. V pričakovanjih je zadržana, tako kot stranke pred njenim okencem.

"Če je sreča, je sreča," je skomignil z rameni Ivo Pavec iz Podbrezij, ki loto igra občasno. Prav tako Stane Štremfelj iz Škofje Loke. "Nisem reden igralec. Vsake toliko časa kupim kakšen listek," je dejal.

Če zadene, prav veliko ne bo kupoval, je dodal. Denar bo raje naložil za prihodnost. "Zadaj so še otroci," je razmišljal. Tudi Ivan Pavec iz Podbrezij nima načrtov: "To se študira na dopustu, če seveda zadeneš."

Obljubil je le, da bo prijateljem zagotovo plačal pijačo. Glede načrtov je še najkonkretnejša Vodnikova. "Odprla bi nogometni center z umetno travo in si omislila konjiček za pomoč ljudem," je povedala.

Dvakrat enak lotko

Petra Vodnik  | Avtor: Iztok Golob Iztok Golob
Medtem nas je bralec opozoril, da je na eni od bencinskih črpalk pri nakupu dveh listkov hkrati dobil enaki številki za lotka (fotografijo hranimo v uredništvu).

Zanima ga, kako je to možno, in se sprašuje, ali ni takih anomalij, ki majejo zaupanje, več. Za pojasnila smo se obrnili na Loterijo Slovenije, vendar odgovorov včeraj nismo prejeli.

Komentarjev 3
  • allstarr111 09:37 24.januar 2012.

    Ja ampak on ima v mislih tiste lotke ki jih izbere računalnik, in te so lahko med seboj na istem listku enaki. Plus tega pa lahko isto kombinacijo prodajo vskemu ki vplača vsaj dva lotka.

  • Bizgec 08:36 24.januar 2012.

    Ce bi Zurnalovci znali iskati:Zadnjih šest številk serijske številke Loto listka je lotko številka, ki je natisnjena v desnem spodnjem delu. Pred to serijsko številko je še štiri-mestna številka, ki označuje serijo listkov - v obtoku je istočasno ...prikaži več več serij listkov. http://www.loterija.si/LOTERIJA,,pogosta_vprasanja.htm

  • allstarr111 08:16 24.januar 2012.

    Dva ista lotka ni noben problem, večji problem je to da vsako vplačilno mesto prodaja samo en nabor lotko cifer, recimo od 5698776 pa do 7698776