Slovenija
24 ogledov

"Tudi mene želijo odstraniti"

slovenija 14.06.12, Igor Luksic, predsednik stranke SD, SD, Socialni Demokrat, i Anže Petkovšek
Prepričan, da je cilj anonimne ovadbe destabilizacija vlade.

"Zagovorniki korupcije so znova šli v ofenzivo," je na novinarski konferenci poudaril predsednik SD Igor Lukšič. Kot je dejal, se je s tem namesto očiščenja politike začel proces odstranjevanja tistih, ki so največji zagovorniki očiščenja. Po Lukšičevih besedah sta tarči odstranitve tudi SD in on sam.

Ob tem se je Lukšič dotaknil anonimne ovadbe, ki se nanaša na njegovo vlogo pri projektu državljanske vzgoje v funkciji takratnega šolskega ministra, in znova zavrnil vse očitke. Po njegovih besedah je šlo pri razpisu za sodelovanje več ministrstev, zato samovolja posameznega ministra ni bila mogoča.

SD so žrtev napadov, ker so edina stranka, ki ima čiste roke, je dejal Lukšič. Dodal je, da je v Sloveniji žal realna podpora še vedno na strani destrukcije. Po njegovih besedah želijo nekateri z napadi na SD destabilizirati tudi vlado. Lukšič je napovedal, da bodo SD naredili pregled tistih, ki financirajo akcijo destrukcije SD.

Kot meni, so SD deležni napadov tudi zato, ker nasprotuje razgradnji državnega premoženja. Napovedal je, da bodo SD glede tega vztrajali pri svojih stališčih, tudi pri sestavljanju nove koalicijske pogodbe.

Komentarjev 7
  • Scott 18:11 13.januar 2014.

    Nihče ne želi končati kot Kramberger, Slivnik...

  • KOJAK 15:52 13.januar 2014.

    Sej ta goveda so vsa enaka... vedno so kao neke zarote zadaj in ovčke vsemu temu verjamejo.

  • feferon 15:51 13.januar 2014.

    Pa naj že gredo vsi. Več kot dva mandata nebi smel biti noben noter...