Slovenija
16 ogledov

Tudi na smučiščih objestneži

smučišče, smučar, policija, nadzor
1/3
Žurnal24 main
Gorenjski policisti so prejšnji teden opravili poostren nadzor na gorenjskih smučiščih. Trem smučarjem so zaradi objestne vožnje vzeli vozovnico, eden pa je bil precej pod vplivom alkohola.

Nadzor je potekal v torek, 22. februarja, in v petek, 25. februarja. Policisti so, kot so zapisali na PU Kranj, opravili 36 preizkusov alkoholiziranosti pri smučarjih.

Eden je vozil po vplivom alkohola (1,07 mg na liter izdihanega zraka). Trem smučarjem so morali zaradi objestne vožje odvzeti smučarske vozovnice, trem smučarjem pa so izdali plačilne naloge zaradi kršitve 35. člena zakona o varnosti na smučiščih.

Enega voznika motornih sani pa so opozorili zaradi vožnje v naravnem okolju.

Obravnavali šest nesreč
Policisti so obravnavali tudi šest nesreč, v katerih so se smučarji huje telesno poškodovali.

Prav tako so pri obravnavi nesreče na smučišču Kobla, ki se je zgodila 24. februarja 2011, ugotovili, da je bilo v konkretnem primeru slabo poskrbljeno za zavarovanje smučišča.

O nesreči smo poročali 28. februarja 2011 v dnevni kroniki. Policisti bodo na pristojno državno tožilstvo zoper odgovorne smučišča podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.