Slovenija
20 ogledov

Tudi o odstopu bi pisal knjigo

Knjiga Ivana Vogrina Promo
Poslanec. Ivan Vogrin meni, da so ustvarjalni posamezniki v tej državi najbolj stigmatizirani.

Podjetniki in ustvarjalni posamezniki so v Sloveniji najbolj nerazumljeni, je prepričan nepovezani poslanec Ivan Vogrin, ki je v samozaložbi izdal knjigo Brodolom na kopnem. V njej govori o osebni izkušnji z bankrotom podjetja in med drugim zapiše: "Učenje na lastnih napakah je najtežja in najdražja šola. Jaz vam ponujam lažjo in cenejšo različico: učite se na mojih!"

Ni politik

Vogrin, ki je poleti izstopil iz Državljanske liste po nesoglasjih s predsednikom Gregorjem Virantom zaradi finančnih težav in neplačil njegovega podjetja Interles, je še vedno poslanec. Lani je napovedoval, da bo o morebitnem odstopu spregovoril leta 2013, a je včeraj na vprašanje, ali namerava odstopiti, odgovoril: "O tej zadevi pa bom pisal v naslednji knjigi." O odstopu še ne razmišlja, je dodal, tudi v knjigi pa o sebi piše, da se "kljub trenutnemu političnemu angažmaju ne prišteva med politike, temveč ostaja gospodarstvenik".

Poskusna izdaja

O knjigi, ki jo je predstavil kar v državnem zboru, je dejal, da je poskusna izdaja, ob verjetnem ponatisu pa obljublja dopolnitev z izpovedmi nekaterih posameznikov in verjame, da bo šlo za uspešnico.

V samozaložbi je bankrotirani podjetnik in poslanec sicer izdal 300 izvodov, o stroških izdaje pa ni želel govoriti, saj naj bi bili ti zelo neoprijemljivi – težko je namreč ovrednotiti čas, ki mu ga je vzelo pisanje, in podobno, je pojasnil.

Komentarjev 2
  • mka 17:18 09.januar 2013.

    Pa kdo bo to bral, kupil? Ima pa res veliko časa, da uspe še knjige pisati... Naj raje kakšno knjigo o etiki prebere. Škodilo mu ne bi...

  • dragec 08:20 09.januar 2013.

    Kaj si nori...!!! Pa tale res nima vseh papirjev. In mi volimo te idiote......res sami smo krivi za stanje v državi!!!