Slovenija
86 ogledov

Tudi on gre na jug

Dimitrij Rupel Dejan Mijović
Bivša zunanja ministra. Dimitrij Rupel rektor Jambrekove fakultete na Kosovu, Samuel Žbogar predstavnik EU.

Študij. Bivši slovenski minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel je nekako po tihem postal rektor Evropske pravne fakultete v Prištini, kjer se izobražuje prva generacija kosovskih študentov, ki bi lahko čez dve študijski leti diplomirali iz prava in prava nepremičnin.

Rupel za pojasnila o tem, kaj točno predava študentom, včeraj ni bil dosegljiv. Iz podatkov na spletni strani fakultete izhaja, da jo je leta 2009 ustanovila krovna Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici, ki si jo lastniško delijo Peter Jambrek, Miha Pogačnik in Rok Čeferin. V njihovi predstavitvi je Rupel zapisal, da upa, da "se bo fakulteta v prihodnjih letih razvila v prestižno kosovsko in evropsko univerzo, kjer se bodo izobraževali strokovnjaki z znanji za potrebe države in tudi z znanji o Kosovu, ki jih potrebuje Evropa".

Komentarjev 9
  • Žurnalček 23:05 23.marec 2012.

    MEGLO ! Predava MEGLO !

  • zlatopolc 13:14 06.februar 2012.

    Odlična izmenjava. Na naslednjih predsedniških volitvah bo morda kandidat za predsednika iz združene levice diplomant omenjene ustanove - samo da je naš pa bo v redu.

  • Stolp 11:37 06.februar 2012.

    Se strinjam, Rupel naj tam dol ostane. Elegantno so se ga znebili tako, da so mu dali en fevd pa naj ga okopava. ;)Desni so na tem področju mojstri, tako so se namreč ob nastopu Bajukove vlade znebili ...prikaži več Marjana Podobnika. Njegovo imenovanje na čelo Telekoma je pomenilo konec njegove politične kariere.