Slovenija
16 ogledov

Tudi Pahor za tri evre

V informacijski pisarni projekta Ljubljana – svetovna prestolnica knjige (LSPK) Žurnal24 main
Ljubljana od petka za eno leto svetovna prestolnica knjige.

Od 23. aprila 2010 do 23. aprila 2011, ko bo Ljubljana nosila Unescov naslov svetovne prestolnice knjige 2010, se bo po vsej Sloveniji zvrstilo 500 kulturnih dogodkov, od tega večina v Ljubljani.

Knjige za vsakogar
V petek se bo začel tudi projekt Knjige za vsakogar, v sklopu katerega bo izšlo 21 knjig. Te boste lahko kupili predvsem v knjigarnah in knjižnicah, ena pa bo stala tri evre. “Izdali bomo knjige Borisa Pahorja, Slavoja Žižka in Svetlane Makarovič. Verjamem, da bomo s to akcijo naše vrhunske avtorje približali bralcem,” je napovedal Uroš Grilc, načelnik oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Informacije.
Program projekta LSPK 2010 lahko najdete na spletni strani Ljubljana svetovna prestolnicaknjige.si. Informacijska pisarna LPSK bo poleg Galerije Kresija.

V Mestnem domu bodo 28. aprila odprli tudi prvo specializirano knjigarno z otroško literaturo Kres pod Gradom, ki bo namenjena otrokom do desetih let. Prav tako v središču mesta, na Ribjem trgu 2, bo po novem stala Trubarjeva hiša literature, ki bo gostila literarne prireditve, festivale, branja, predstavitve knjig in ustvarjalne delavnice. “Breg pa se bo med obiskom tujih pisateljev in pesnikov z različnimi instalacijami spremenil v mesta, od koder prihajajo,” je dodal Grilc.

Sicer pa v tem projektu sodeluje kar 200 društev, zavodov in organizacij. Eden od sklepnih dogodkov bo svetovni vrh knjige, ki bo 31. marca in 1. aprila 2011 v Cankarjevem domu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.