Slovenija
23 ogledov

Tudi pešci "močno moteči" v okolici Križank

Zapora Zoisove ceste Žurnal24 main
Mestna občina Ljubljana zadnja leta omogoča organizatorjem prireditev v Križankah zaporo okolice vključno z bližnjim parkom tudi za pešce in kolesarje. Zastonjkarjem, ki so koncertom v Križankah prisluhnili v bližnjem parku, pa je tako odklenkalo.

Včeraj, ko sta v Križankah v okviru Festivala Ljubljana igrala 2Cellos, so redarji v večernih urah le odkimavali pešcem in kolesarjem, ki so želeli mimo Križank po Zoisovi cesti oziroma tistim, ki so želeli glasbi prisluhniti v bližnjem parku.

Kot pravijo v Festivalu Ljubljana, za zapore zaprosijo v času prireditev v Poletnem gledališču Križank in na Kongresnem trgu, "saj je promet v času prireditev na omenjenih lokacijah močno moteč tako za nastopajoče kot za občinstvo".

Zapora bo tudi danes

Takšnih zapor bo letošnje poletje 24, ena tudi danes. Na ljubljanski občini pa pojasnjujejo, da stroške načeloma krije organizator prireditve. "V primeru prireditev, ki jih organizira Festival Ljubljana, stroške krije MOL, ki je ustanovitelj JZ Festival Ljubljana."

Za takšno zapora bi lahko zaprosil vsak

Sodeč po pojasnilih občine bi za takšno zaporo lahko zaprosil vsakdo, a v odgovorih na vprašanje, koliko je bilo takšnih zapor, navajajo le prošnje za zaporo Festivala Ljubljana. 

"Za začasno prometno ureditev bodisi za potrebe gradbišča ali prireditve lahko zaprosi vsak (občan ali izvajalec del, podjetje, organizator), in sicer na podlagi vloge ter dokumentacije glede izvajanja del," so pojasnili na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet ljubljanske občine ter JP Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Na podlagi prošnje pa lahko zapre vozišče, pločnik ali kolesarska steza zaradi gradbiščnega odra, gradbiščnega uvoza ali pa ureditve določenega prostora.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 18:47 26.julij 2015.

    Ostani kjer si , bolje za Križanke in Ljubljano !

  • Žurnalček 18:46 26.julij 2015.

    Podu si ti , k misliš zastonj na koncert , potem pa še smetit po parku !

  • Žurnalček 18:45 26.julij 2015.

    Popolnoma pravilno , kajti v parku okoli križank se ob dobrih prireditvah zbere vsa mularija iz študentskih domov , ki namesto , da bi na kmetijah doma pomagala staršem , starše laže , da imajo ogromno obveznosti na fakultetah, v ...prikaži večv resnici pa cele večere v in po LJ popivajio in se drogirajo . Obiskovalci pridejo prireditvi primerno oblečeni in jim ni potrebno hoditi med klošarsko bando do vhoda .