Slovenija
66618 ogledov

Tudi prepoved delovanja! To je seznam pekarn, kjer je morala ukrepati inšpekcija.

1/3
Nekatere pekarne so morale zapreti svoja vrata, druge odpraviti naštete nepravilnosti.

Potem, ko smo pred kratkim objavili seznam lokalov, ki so jim inšpektorji uprave za varno hrano v lanskem letu zaradi pomanjkljive higiene in podobnih razlogov izdali odločbo, tokrat objavljamo seznam pekarn.

Tudi v vaši bližini Slovenija To je seznam prek 300 lokalov, v katerih je higiena vprašljiva

Inšpekcija je lani odkrila nepravilnosti v veliko manjšem številu pekarn, kot v letu 2015. Lani so zabeležili 15 spornih pekarn, za primerjavo, pred dvema letoma je bilo takih primerov 47.

biznis 7.11.2006, pekarna, kruh, pek, struce, foto: Bostjan Tacol objavljen seznam Slovenija Objavili seznam spornih pekarn

V letu 2016 so delovanje prepovedali dvema obratoma: Pekarni Biga v Križevcih pri Ljutomeru in pekarni Niti Plus iz Črnomlja.

V pekarni Biga so inšpektorji ugotovili, da hladilne naprave, peči in police niso bile očiščene; na opremi so bile vidne sledi starejše umazanije, zasušeni ostanki živil, tla so bila umazana in nasmetena. Ker je nesnaga ogrožala varnost živil, ki so se v pekarni hranila, je inšpektorica za hrano prepovedala obratovanje.

V Črnomlju pa je imela pekarna, ki so ji prepovedali nadaljnje obratovanje, umazane prostore in pribor, zaposleni niso imeli lastnih sanitarij, pač pa so uporabljali stranišče v sosednjem lokalu, pekarna ni imela zagotovljenega ločenega prostora za shranjevanje čistil, med vrečami z moko je bilo odloženih 11 umazanih vreč z odpadnim kruhom, živila so bila nezaščitena odložena na tleh.

Kršitve v ostalih 13 pekarnah, ki so jim inšpektorji zaradi nezadostnega izpolnjevanja higienskih meril izdali odločbe, niso bile tako hude. Nekateri obrati so morali zamenjati oziroma popraviti talne obloge, drugi izvesti generalno čiščenje, treti le urediti dokumentacijo.

david.jug@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 10:06 04.avgust 2017.

    S kakšnim namenom objavljate LETO DNI STARO NOVICO, ki zagotovo ni več aktualna??? Se zavedate, da ljudem s tem delate gospodarsko škodo, saj sploh ne poznate današnjega dejanskega stanja???