Slovenija
17 ogledov

Tudi prihodnji teden suh, a ne tako vroč

sonce Shutterstock
Suho vreme tudi prihodnji teden. Temperature bodo nižje. Večjih padavin ni pričakovati.

Tudi prihodnji teden nas čaka suho vreme. "Naslednji teden bo večinoma suho. Možnost za padavine je majhna. Še bo sončno, ampak ne tako vroče," je za zurnal24.si povedal dežurni meteorolog na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso).

Spremembe vremena se nam obetajo že v soboto, ko bo nad naše kraje od severovzhoda začel pritekati hladnejši zrak. "Na severozahodu se lahko v soboto popoldne oziroma proti večeru pojavijo nevihte. Za zdaj ne kaže, da bi lahko šlo za močne nevihte."

Temperature prijetne tudi prihodnji teden

Vročina bo sicer popustila, a bodo temperature še vedno prijetne. "Temperature se bodo gibale okrog 26 stopinj, na Primorskem kakšen dan še čez trideset stopinj, zapihala bo tudi burja. Tako bo tudi ves prihodnji teden, temperature bodo nihale," so povedali na Arsu.

Daljši vročinski val

"Pri vremenu ni nič normalno," nam je na vprašanje, ali je tako dolg vročinski val običajen, odgovoril dežurni meteorolog. "So krajša in so daljša vročinska obdobja. Val, ki nas je zajel, spada med daljša vročinska obdobja z zelo visokimi temperaturami."

Najtoplejše na jugovzhodu

Tudi danes se bodo temperature dvignile krepko čez trideset stopinj. "Najtopleje bo na jugovzhodu države, kjer lahko spet izmerijo 37 stopinj."

Ob drugi uri je bilo najtopleje v Novi Gorici in sicer 36 stopinj.

Opozorilo zaradi suše

Arso je že izdala opozorila o vročinskem stresu in suši. Oskrba tal z vodo je kritična na Obali in v višjih predelih slovenske Istre. Voda je težje dostopna tudi na Krasu, Goriškem in Vipavskem. Podobno je tudi v drugih predelih Slovenije. Poljščine in trajni nasadi so v večjem delu Slovenije v vročinskem in sušnem stresu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.