Slovenija
17 ogledov

Tudi Štrukljevi za stavko

Branimir Štrukelj pravi: "Z obžalovanjem moram reči, da je gospod Posedi zelo za Žurnal24 main
Javni sektor. Stavkovnemu odboru so se pridružili štirje sindikati – skupno 21.

Meja. “Iz različnih sredin nam poročajo, da zaposleni izstopajo in zavračajo aneks, ki so ga podpisali njihovi predstavniki,” je po današnji seji stavkovnega odbora povedal njegov predsednik Dušan Miščevič. Ni pa želel povedati, za katere javne uslužbence gre in koliko je prestopov.

V ponedeljek je dogovor in aneks z vlado, ki predvideva zamrznitev plačne reforme, napredovanj in usklajevanj z inflacijo, dokler se gospodarske razmere ne izboljšajo, podpisalo šest sindikatov.

Nezadovoljni s podpisano zamrznitvijo plačne reforme so na fakultetah in inštitutih. “Najverjetneje se bomo deklarativno pridružili stavki,” je potrdil Matjaž Gams, predsednik sindikata na Institutu Jožef Stefan, ki ima okoli 350 članov in spada pod Sindikat vzgoje in izobraževanja Slovenije (Sviz).

Po podatkih Janeza Posedija je na veterinarski fakulteti iz Sviza izstopila polovica članov. Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sviza, to zavrača: “Na veterinarski fakulteti ima Sviz šest članov, nihče od njih ni podal odstopne izjave.” V Svizu je okoli 40 tisoč članov, okoli tri tisoč je visokošolskih profesorjev in znanstvenikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.