Slovenija
17 ogledov

Tudi študenti 17 evrov

Neljubljanski študenti bodo mesečne vozovnice za mestne avtobuse kupovali po ist Žurnal24 main
Vozovnice LPP. Janković ne pove, koliko subvencij bodo prispevale občine in koliko Ljubljanski potniški promet (LPP).

Ljubljana. Neljubljanski študenti bodo mesečne vozovnice za LPP kupovali po isti ceni kot ljubljanski, torej po 17 evrov, je včeraj zatrdil župan Zoran Janković. Kakšen natančno je dogovor, torej koliko subvencij bo prispeval LPP in koliko občine ter s koliko občinami so sklenili dogovor, nismo izvedeli.

Subvencije
Število
. V Ljubljani je okoli 18 tisoč neljubljanskih študentov. Polna cena mesečne vozovnice bi znašala 34 evrov, a bodo plačevali 17 evrov. Preostalih 17 evrov bodo subvencionirale občine oziroma LPP.

"Dobrohoten prispevek"
"Podatek, koliko občin pokriva razliko za svoje študente, bom dal 1. oktobra,” je dejal župan in dodal, da bo preostalo razliko pokril LPP. “In še vedno čakamo ministrstvo, na njihov dobrohotni prispevek," je pripomnil.

Na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVŠZT) pa so razložili, da za subvencioniranje mesečnih vozovnic za mestni potniški promet za študente nimajo zakonskih podlag. Pravilnik o subvencioniranju prevozov študentov določa, da MVŠZT subvencionira prevoz študentom od kraja bivanja do kraja študija, so pojasnili.

1- kilometrski pas ob meji širitev bolezni najbolj ogroža.

Deset občin
LPP je dosegel ustni dogovor o subvencioniranju vozovnic tako za dijake kot za študente z desetimi občinami, so prejšnji teden povedali na LPP. Sklepanje pogodb naj bi potekalo do konca meseca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.