Slovenija
29 ogledov

Tudi svinje imajo talent

Zmagovalke tempere. Skupine je ocenjevala komisija, v kateri so bili predstavnik Žurnal24 main
Pust. Kranj preplavilo rekordno število mask in obiskovalcev. Tradicionalno tudi na Črnem vrhu.

Tempere so zmagovalke sobotnega pustnega rajanja v Kranju. Za zmago so med drugim prejele glavno nagrado v višini 1.650 evrov. Po ocenah organizatorjev je prireditev obiskalo rekordno število obiskovalcev in udeležencev. “Ocenjujemo, da je prišlo vsaj deset tisoč ljudi, našteli smo deset etnografskih skupin in 27 vozov šenčurskih godlarjev. S prireditvijo smo zelo zadovoljni, saj smo se utrdili kot član karnevalskih mest, žal nam je le, da zaradi pomanjkanja denarja nismo mogli povabiti vseh skupin, ki smo jih želeli,” je povedal vodja prireditve Srečko Štager, vesel pozitivnih odzivov.

Jutri dvakrat za otroke
Jutri bo v Kranju tudi pustovanje za otroke, in sicer kar dvakrat. Najprej bo ob 10.20 sprevod kranjskih šol in vrtcev, ki se bo začel na Gregorčičevi ulici in končal z velikim rajanjem v družbi Čarovnika Grege na Glavnem trgu. Popoldanski program, na katerega so povabili vse otroke in jim ob čarovniku Gregi obljubili še sladko presenečenje, se bo začel ob 17. uri na Glavnem trgu.

Svinjski talenti in zapornik

Na 45. tradicionalnem smuku za svinjsko glavo na Črnem vrhu nad Jesenicami so z najboljšim srednjim časom in najbolj domiselno masko zmagali predstavniki jeseniškega Max bara s skupinsko masko in predstavo Svinja ima Talent. Pri posamičnih maskah se je najbolje odrezala vinska kraljica, pri parih Pika Nogavička z očetom, pri skupinskih pa Sikti s plunen parkom, ki so na prizorišču postavili cel lunapark. Ni manjkalo niti lokalno političnih mask, tako je ta zgornji župan Španovega vrha sprejel zapornika iz Guantanama. Kot je po prireditvi povedal ta zgornji župan Egon Kepic, so z obiskom zadovoljni, za prihodnost te tradicionalne pustne prireditve pa se glede na število mask ni bati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.