Slovenija
13 ogledov

Tudi telesno v kibersvetu

Kinect so pred nekaj dnevi predstavili v Los Angelesu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kinect. Revolucionarna novost, ki utegne spremeniti način igranja videoiger.

Kinect je elektronska igrača, ki jo boste lahko upravljali kar s telesom. Vstop v kibersvet ne bo več potreben prek tipkovnice, igralne palice ali kontrolerja – človek je prestopil mejo in s kinectom tudi telesno vstopil v kibersvet.

Naprodaj že 26. oktobra?
Kinect v svet videoiger prinaša revolucijo, saj gre za popolno virtualizacijo telesnih gibov, prav tako pa bo naprava prepoznala obrazno mimiko in besede oziroma govor. Naprava deluje s pomočjo motoriziranega nagibnega mehanizma, ki ga je razvilo izraelsko podjetje PrimeSense, ta pa deluje s pomočjo zaznavanja gibov 48 točk na človeškem telesu, ki jih prenaša v večrazsežnostni digitalni koordinatni sistem.

Kinect v številkah Naprodaj. Nekateri napovedujejo, da naj bi v ZDA prišel na prodajne police že 26. oktobra, v Evropo pa kmalu za tem.

Cena. Stal naj bi 125 evrov, v paketu z igralno konzolo pa 250.

Količina. Do konca jeseni naj bi izdelali pet milijonov enot.

Microsoft je projekt testiral štiri mesece, zdaj pa naj bi bil končno pripravljen za prodajo, kompatibilen pa bo z Microsoftovo igralno konzolo xbox 360. Nekatere igre, ki jih že poznamo, bodo zavoljo kinecta prirejene za nov način igranja. Na prodajne police v ZDA pa bo prišel konec leta – nekateri viri napovedujejo, da že 26. oktobra, spet drugi pa, da v tako imenovani predbožični nakupovalni mrzlici. Cena naj bi se vrtela okoli 125 evrov, v paketu z igralno konzolo pa še enkrat toliko. Do konca jeseni naj bi izdelali pet milijonov enot revolucionarnega vmesnika, kmalu po začetku prodaje v ZDA pa naj bi se pojavil tudi v Evropi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.