Slovenija
38 ogledov

Tudi tetrapaki na otoke

Na ekootoke lahko Jeseničani po novem odlagajo tudi drugo embalažo, ki do zdaj n Žurnal24 main
Dodatni zabojnik za preostale vrste embalaž. Jeseni tudi na domu.

Ločevanje odpadkov. "Prva faza vključuje nadgradnjo dosedanjega načina zbiranja odpadkov na ekootokih, ki ga dopolnjujemo z dodatnim zabojnikom za embalažo. V tega poleg plastike in kovine zdaj spadajo tudi preostale vrste embalaž,” je pojasnila Tamara Hribar, vodja enote za odvoz odpadkov pri jeseniški komunali Jeko-in.

Zabojniki bodo po besedah Hribarjeve predvidoma razporejeni do konca tedna.

Jeseni druga faza
V Jeko-inu jeseni načrtujejo drugo fazo ureditve sistema ločenega zbiranja odpadkov na domovih s tremi zabojniki, enim namenjenim za mešane odpadke, enim za embalažo in enim za kuhinjske odpadke. Zabojnike bodo občani po pojasnilih predstavnikov Jeko-ina lahko najeli po ceni okoli 50 centov na mesec ali kupili za okoli 40 evrov, odvisno od velikosti.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Cilj komunale je v štirih letih povečati količino ločeno zbranih odpadkov s sedanjih okoli 20 na okoli 50 odstotkov skupne teže odpadkov.

Cena ločenega zbiranja bo v začetku ostala enaka, saj so cene komunalnih storitev zamrznjene, zato bo Jeko-in ločeno zbiranje gospodinjskih odpadkov začel pozneje. "Cene komunalnih storitev so enake že od leta 2003, kar je leta 2011 nerealno pričakovati," je dodala Hribarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.