Slovenija
39 ogledov

“Tudi Tovšakovi pravijo, da je grobarka”

Markežič Barbara Milavec
Sodišče. Čez mesec bo znano, ali bo moral Popovič Markežiču plačati 50 tisoč evrov odškodnine zaradi žaljivih izjav.

“Izjemno sem trpel in bil ponižan zaradi teh izjav. Te laži pa trajajo še danes,” je dejal Viktor Markežič, ki za 50 tisoč evrov odškodninsko toži koprskega župana Borisa Popoviča zaradi njegovih izjav.

Ta je med drugim Markežiča, ki je bil generalni direktor v času Tomosovega stečaja, večkrat označil za grobarja Tomosa ter da je imel v tem času kar tri svoja letala parkirana na portoroškem letališču.

Hrvatič slišal le govorice

Včeraj so na sodišču med drugim zaslišali tudi podjetnika Rajka Hrvatiča, ki ima pilotsko licenco in občasno uporablja letališče. Dejal je, da je navedbe o treh letalih slišal zgolj kot govorice z ulice.

Benjamin Ličer, poklicni pilot, pa ni nikoli slišal, da bi Markežič imel kakšno letalo, in je pripomnil, da bi sodišče to lahko preprosto preverilo v registru letal. Preostale priče, ki so bile ob stečaju Tomosa bodisi zaposlene v tem podjetju bodisi na odgovornih mestih v takratni občini Koper, so poudarile, da je imel Tomos že dlje pred prihodom Markežiča finančne težave in preveč zaposlenih.

Odločitev čez en mesec

“Markežiča nisem hotel užaliti, vedno pa sem govoril, kar mislim in kar govorijo ljudje. Vsi pravijo, da je bil grobar Tomosa. To se tako reče; tudi mediji pravijo za Hildo Tovšak, da je grobarka Vegrada,” je pripomnil Popovič.

Njegov zastopnik Franc Rojko iz odvetniške pisarne Matoz je predlagal še zaslišanje Vojka Čoka, nekdanjega direktorja Banke Koper, vendar je sodnica predlog zavrnila in končala sojenje. Njena odločitev naj bi bila znana v roku enega 
meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.