Slovenija
32 ogledov

Tudi v banki se preštevajo

"Za ceno stavbe na Vodnikovi ulici se še vedno pogajamo, a ta mora biti času in Žurnal24 main
Banka Celje. V primeru prodaje upajo na transparentnost. Krizo občutijo.

"Vsak menedžment si želi stabilno lastništvo. Dosedanje ocenjujemo za dobro, čeprav je bilo razpršeno. Prepričan sem, da bodo prodajalci in kupci delovali transparentno," je Dušan Drofenik, predsednik uprave Banke Celje, komentiral morebitno prodajo, ki jo je napovedala NLB.

Zahtevali revizijo
Težave z denacionalizacijo
. Banka Celje je zahtevala revizijo denacionalizacijskega postopka glede stavbe na Vodnikovi ulici, a ga je sodišče zavrnilo. Pritožili se bodo na ustavno sodišče.

Za 60 milijonov obveznic
"Dejstvo je, da iz krize, ki traja že tretje leto, ne bo nihče izšel brez praske," je povedal Drofenik in dodal, da dobiček ne pomeni nujno tudi kvalitete banke. "Mi smo vseskozi zaznavali rast, ki pa je bila lani bistveno nižja kot prejšnja leta," je pojasnil. Rezultati poslovanja sicer še niso znani, saj jih mora pred objavo obravnavati nadzorni svet. So pa lani izdali za 60 milijonov evrov obveznic, pri Evropski investicijski banki pa najeli za 50 milijonov evrov posojil.

Vse manj jih je
Komentiral je tudi govorice, da v banki odpuščajo. "To ne drži, res pa je, da se preštevamo. Smo storitvena dejavnost in delamo za ljudi z ljudmi, se pa tudi avtomatiziramo in spreminjamo poslovne procese; vse to pomeni tudi zmanjševanje števila zaposlenih," je poudaril Drofenik. Dodal je, da doslej niso odpuščali, niti takrat ne, ko so zaprli pet svojih enot, "sicer pa menim, da gre za trenutni nihaj in bomo kmalu lahko tudi na novo zaposlovali".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.