Slovenija
156 ogledov

Tudi za Kitajce predragi

“Tujcev ne zanima, koliko so te nepremičnine vredne, če pa prihodkov, ki bi povr Žurnal24 main
Obisk. Na Obali so bili kitajski investitorji, ki pa se po ogledih niso več oglasili.

Posli. “Pri meni je bila kitajska delegacija, ki se je zanimala za možnost večjih naložb, zanimali so jih predvsem hoteli. A se je zgodilo kot pri drugih tujcih – pogledali so in odšli. Slovenija je zanje predraga,” razlaga sogovornica iz ene od nepremičninskih agencij, ki ne želi biti imenovana.

“Problem je, da pri nas prodajamo hotele po tako imenovanem nepremičninskem konceptu in ne poslovnem. Tujcev pa ne zanima, koliko so nepremičnine vredne, če te ustvarjajo izgubo; prihodkov, ki bi jim povrnili morebitno naložbo v hotele, namreč ti ne dajejo,” pojasnjuje Milan Lončina iz družbe Veda Invest, v kateri so v zadnjem mesecu gostili tako kitajske kot ruske interesente. “Kitajci so bili z nami dvakrat, ogledali so si Portorož, bili so tudi v Ljubljani, predstavili smo jim ponudbo, zdaj je minilo več tednov in niso se več oglasili, morda se še bodo,” dodaja Lončina.

Zavarovalnica redkobesedna
Adriatic Slovenica v Piranu že dlje časa prodaja palačo Trevisini ob mestnem mandraču, in sicer za okoli 3,8 milijona evrov. “Nekaj ponudb smo dobili, drugega pa ne bomo komentirali,” so prav tako redkobesedni v zavarovalnici, ko smo jih vprašali, ali so se kitajski kupci ustavili tudi pri njih in kako so komentirali ceno, ki so jo postavili za omenjeno nepremičnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.