Slovenija
40 ogledov

Tufek bi raje Nemce

Bivša šefa Tufek (na sliki) in Ravnikar po trimesečnem odpovednem roku odhajata Žurnal24 main
Adria Airways. Odločitve o prodaji ne bo pred jesenjo.

"Če bi se lastnik, torej država, odločil in Adrio Airways prodajal, bi raje videl, da bi jo kupila katera od družb znotraj povezave Star Alliance. To bi bila najverjetneje kar Lufthansa," je povedal Tadej Tufek, predsednik uprave Adrie.

Na vprašanje, kako komentira morebitni turški vstop v lastniško strukturo nacionalnega letalskega prevoznika, je odgovoril: "Nihče od uradnih predstavnikov letalske družbe Turkish Airlines ni neposredno prišel do nas ali vlade ter predlagal česarkoli v zvezi s privatizacijo."

Turki in Nemci molčijo
Ali je res, da je slovenska vlada neformalno pri večjih letalskih družbah že preverjala, kdo vse bi lahko bil zainteresiran za morebitno dokapitalizacijo ali prevzem Adrie, nam včeraj niti po telefonu niti po e-pošti ni uspelo preveriti ne pri Turkish Airlines ne pri Lufthansi.

Je pa Maks Tajnikar, član nadzornega sveta Adrie, dejal, da vlada o morebitni prodaji ne bo dejavno razmišljala pred jesenjo. Tedaj bodo znani Adrijini polletni poslovni rezultati, na podlagi katerih se bodo lastniki odločali o nadaljnjih korakih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.