Slovenija
27 ogledov

Tujci bodo zavzeli naše ceste

Zastoj PIC
"Ljudje ustavljajo na voznem pasu, eden je ustavil celo na prehitevalnem,“ nam je sporočila bralka.

Pred Bledom je na avtocesti pravi kaos, je sporočila naša bralka. Ker mnogi pri izvozu Lesce zapuščajo avtocesto, je odstavni pas poln. "Ljudje ustavljajo na voznem pasu, kar pomeni, da promet poteka le po prehitevalnem. Pred mano se je nekdo, ki je prepozno opazil, da pri izvozu vse stoji, ustavil celo na prehitevalnem. Skoraj bi prišlo do množičnega trčenja,“ poroča bralka, ki je o dogajanju obvestila policija. "Klicala sem jih najmanj tri minute. Očitno imajo danes veliko dela."

Turisti bodo zavzeli naše ceste

Zaradi turistične sezone in konca tedna na cestah po državi in mejnih prehodih nastajajo zastoji.

Na prometno-informacijskem centru še posebej gost promet pričakujejo na podravski avtocesti v smeri mejnega prehoda Gruškovje in na primorski avtocesti proti Obali.

Zaradi vračanja turistov proti domu bodo ceste obremenjene tudi v nasprotni smeri. Prometna gneča z zastoji je zaznamovala že pretekli konec tedna. Pristojne službe zato voznike ponovno pozivajo k strpnosti in upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil policistov ter vzdrževalcev cest.

Vroče bo ...

Vsi, ki se odpravljajo na pot, naj poskrbijo, da imajo pri sebi dovolj osvežilnih pijač, načrtujejo naj redne postanke in odmore na poti ter spremljajo prometna obvestila. Od doma naj se odpravijo pravočasno, če potujejo v tujino, pa naj pot morebiti načrtujejo preko manj obremenjenih mejnih prehodov, svetuje policija.

Izognite se gneči

Ker se tujci v večini držijo velikih mejnih prehodov in avtocest, na prometno-informacijskem centru domačim voznikom predlagajo uporabo obvozov. Za pot v hrvaško Istro kot alternativni obvoz predlagajo cesto, ki vodi od Črnega Kala proti Sočergi.

Voznikom na Štajerskem pa priporočajo, naj namesto mejnega prehoda Gruškovje uporabijo cesto iz Slovenske Bistrice do mejnega prehoda Dobovec, kjer zapustijo Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.