Slovenija
20 ogledov

Tujci opozorili našega konzula

radovan žerjav Nino Verdnik
Odsotnost. Mednarodno odmevna slovenska neudeležba na seji Evropske patentne organizacije.

Tuji sogovorniki so slovenski konzulat opozorili na izostanek predstavnikov Slovenije na marčevskem zasedanju administrativnega sveta Evropske patentne organizacije (EPO). Slovenska odsotnost je v mednarodnih strokovnih krogih sprožila različna ugibanja, ugotavljajo na konzulatu v Münchnu. Po naših informacijah tuji sogovorniki odsotnost povezovujejo s spori med gospodarskim ministrstvom in uradom za intelektualno lastnino oziroma njegovim donedavnim direktorjem Jurijem Žurejem.

“Žurej ne sme na pot”

Minister Radovan Žerjav z Žurejevo udeležbo na tem sestanku ni soglašal, smo poročali nedavno. Na ministrstvu so nam v četrtek zatrdili, da je Žerjav nasprotoval samo Žurejevi udeležbi, ne pa tudi udeležbi drugih predstavnikov Slovenije, po drugih virih pa naj bi Žerjav onemogočil slovensko udeležbo. Za več informacij smo zaprosili urad za intelektualno lastnino in jih pričakujemo v prihodnjih dneh.

Komentarjev 1
  • mirko 07:57 03.maj 2012.

    Stara praksa Ljubljanskih birokratov. Ko je ogrožen njihov interes se začnejo enoglasno dreti v skupni rog, ki se mu reče "javni mediji". Popolnoma podpiram Žerjava. Nikakršne koristi slovenija nima od tega urada, ampak samo trošenje davkoplačevalskega denarja.