Slovenija
1038 ogledov

Tujec hudo poškodoval policista. Policija: Gre za enkraten dogodek

begunci Saša Despot
"Tovrstnih napadov tujcev na policiste na območju PU Koper praktično ne beležimo," poudarjajo na Policiji.

42-letni slovenski policist je v soboto v mešani patrulji s hrvaškima policistoma opravljal kontrolo mednarodnega vlaka Reka - Ljubljana, na železniški postaji Šapjane na Hrvaškem. Tri državljane Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, so policisti pospremili z vlaka proti službenemu vozilu. Takrat je eden od državljanov Afganistana, ki je hodil za njim, policista porinil. Ta je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir ter se pri tem udaril v rebra in koleno. Na kraju dogodka so ga zdravniško oskrbeli.

Tujci zbežali, ujeli so jih naslednji dan

Tujci so s kraja zbežali, v nedeljo pa so jih policisti prijeli v Ilirski Bistrici. Gre za državljane Afganistana, stare 21, 18 in 19 let. Tujce so nato vrnili na Hrvaško, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek.

Policija: Tovrstnih napadov ne beležimo

"Naš policist je sicer huje poškodovan, zlomljeno ima rebro in je na bolniškem dopustu," so sporočili s Policije. "Naj ob tem dodamo, da gre za enkraten dogodek. Sicer je za varnost policistov dobro poskrbljeno. Vsi uporabljajo tako zaščitno opremo kot tudi predpisane postopke varovanja, na temo lastne varnosti v postopkih pa je organiziranih tudi več izobraževanj. Tovrstnih napadov tujcev na policiste na območju PU Koper praktično ne beležimo," še dodajajo. 

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 12
  • Avatar zoo
    zoo 13:25 05.september 2023.

    Takrat je eden od državljanov Afganistana, ki je hodil za njim.??? Napaka plavega. Vidim pri nas, ženska policajka prva za njo včasih gruča 10 ilegalcev. Kaže, da jih niso v šoli nič naučili. Pa saj je filmov zadosti, tam naj ...prikaži več si pogledajo, kje hodijo policaji. Spredaj ali zadaj.

  • Kmodri 12:46 05.september 2023.

    , ki bo postal vsakdanji! Je le vprašanje časa!

  • bobubob 11:33 05.september 2023.

    Seveda jih ne beležijo. Tudi smrtnih primerov in hudih poškodb po nedavnem varnem kovid 'cepljenju' niso beležili. Če tem manipulatorjem ne bo sojeno tu, jim bo pač sojeno tam. Da ne? Ko pride čas, še vsak utihne in v strahu ...prikaži veču pomisli...kaj pa, če je res kaj na tem....