Slovenija
24 ogledov

Tuji jezik že v prvem razredu

ŠOLA otroci Anže Petkovšek
V šolskem letu 2013/14 bo okoli 40 osnovnih šol začelo uvajati prvi tuji jezik v prvi razred. Predvideno je, da se jim bodo druge šole pridružile v treh letih.

Pouk bodo izvajali razredni in predmetni učitelji, ki so že ali pa še bodo opravili ustrezno usposabljanje, sporočajo z ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Poučevanje že poskusili

Več kot sto učiteljic in učiteljev je ob sodelovanju Zavoda RS za šolstvo že preizkusilo poučevanje tujega jezika v prvem razredu, pojasnjujejo na ministrstvu. Na spletni strani E-demokracije so tudi objavili predlog pravilnika, ki bo podlaga za operativno izvedbo uvajanja.

Po sprejetju pravilnika bodo objavili javni razpis, na katerega se bodo lahko prijavile osnovne šole, ki bodo izpolnjevale pogoje za poučevanje tujega jezika v prvem razredu. Na šolah bodo imenovali tudi strokovne skupine, ki bodo spremljale uvajanje, še dodajajo na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.