Slovenija
7308 ogledov

Tukaj so zabeležili najvišji skok okužb

koronavirus COVID-19 test Profimedia
V torek so v eni občini zabeležili kar pet novih okužb.

Ob 1112 opravljenih testih so v torek pri nas potrdili devetnajst novih okužb. Največ, kar pet, so jih odkrili v Velenju. Dve novi okužbi sta zaznani v Hrastniku, po eno okužbo pa so odkrili še v Ljubljani, Dravogradu, Kopru, Slovenski Bistrici, Murski Soboti, Kranju, Šentjurju, Šentjerneju, Kamniku, na Jesenicah, v Mozirju in Šmartnem ob Paki. V Mozirju in Šmartnem ob Paki sta to prva dva potrjena primera okužb. 

Covid-19 Covid-19 Slovenija Spet slabši podatki glede okužb pri nas

Največ novih okužb je v starostni skupini od 45 do 54 let, in sicer pet. Štirje novookuženi so stari med 25 in 34 let, štirje med 55 in 64 let, dva med 35 in 44 let. Po eno okužbo so zabeležili tudi v starostnih skupinah od 0 do 4 let, od 5 do 14 let, od 15 do 24 let in od 75 do 84 let. Med okuženimi je ena oseba, ki dela v domu starejših občanov. 

Po podatkih sledilnika covid-19 je v štirinajstdnevnem obdobju od 28. junija do 12. julija največ uvoženih okužb prišlo iz Hrvaške, in sicer 16. Sledijo Srbija (10), Bosna in Hercegovina (8), Kosovo (3), Črna gora (3), Švica (1), Italija (1) in Avstrija (1). 

Hrvaška plaža Več kot včeraj Svet Hrvati zaskrbljeni preštevajo nove okužbe

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.