Slovenija
456 ogledov

Tunina Rio Mare: Večje pakiranje dražje

Tuna Rio mare Žurnal24 main
Če ste prepričani, da je večje pakiranje cenejše, se motite. Bralka nas je opozorila na primer, ko to ne drži.

"Vedno kupujem večja pakiranja, saj sem prepričana, da prihranim. Zdaj pa sem pozorno pogledala in opazila, da je tuna Rio mare dražja, če je skupaj pakiranih več pločevink,“ nas je opozorila bralka, ki nakupuje v Sparu. 

Priložila je tudi fotografije, iz katerih je razvidno, da je pakiranje s sedmimi pločevinkami preračunano na kilogram najdražje (dobrih 17 evrov in pol), medtem ko je najcenejše pakiranje s tremi pločevinkami, v katerem je tuna na kilogram za evro cenejša. Razlika na pločevinko sicer znaša devet centov. 

Tuna Rio mare | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Možno le, če bi bila akcija, a ni bila

V Sparu pravijo, da je v "oblikovanje maloprodajnih cen odvisno od nabavnih cen posameznih artiklov. V tem primeru je dobavitelj za večje pakiranje postavil višjo nabavno ceno izdelka na kilogram, kot za manjše pakiranje". 

Tuna Rio mare | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V podjetju Bolton Adriatic, ki dobavlja tunino Rio mare, pa pravijo, da lahko do tega pride le v času akcij. "Na veleprodajnem ceniku večje pakiranje ni dražje na enoto. Proizvodna cena pločevinke 80-gramske tunine Rio mare je enaka za vse vrste pakiranja. Izračun maloprodajnih cen izdelkov na policah je izključno v domeni trgovca, zato morate za obrazložitev cene povprašati njih," pravi direktorica marketinga Barbara Žnidaršič

Da bi bil kateri izmed izdelkov v akciji, bralka ni opazila, niti tega niso navedli v Sparu. Na vseh treh pakiranjih je sicer oznaka super akcija, edina razlika med njimi je, da je sedem pločevink v zvezdastem pakiranju ter da so ovite v polivinil. 

V Mercatorju je večje na enoto cenejše

V Mercatorju je večje pakiranje preračunano na enoto cenejše, najcenejši je paket šestih pločevink. Pri paketu štirih tun je razlika med Mercatorjem in Sparom le en cent na paket, pri paketu treh pa je Spar 32 centov cenejši. Primerjali smo sicer cene med Intersparom in srednje veliko trgovino Mercatorja. Sicer smo v Mercatorju našli tudi pakete z dvema in šestimi tunami, ki so na kilogram najcenejše od vseh, ki smo jih primerjali. 

dezurni@zurnal24.si

Ste opazili kaj podobnega? Sporočite nam!

Komentarjev 14
  • erikkk 07:17 11.avgust 2015.

    Tud jst sem opazu zadnje čase pri raznih pakiranjih in to večih večjih trgovinah pri nas da so pakirane stvari dost dražje ... se pravi ena konzerva je posameznodost cenejša ...Zame je to nategovanje kupcev ...oči na peclje !

  • h3o 16:32 10.avgust 2015.

    prodajalci=goljufi

  • YaKo 01:11 10.avgust 2015.

    V Evrospinu 12pack Ondina so res dobre. Kosi tune, kot riomare na sliki ne pa žaganje.