Slovenija
7 ogledov

Turisti pri nas pustili kar dobri dve milijardi evrov

bled veslanje sp 2011 Reuters
Slovenija od izvoza potovanj lani prvič v svoji zgodovini zaslužila 2,13 milijarde evrov, kar je deset odstotkov več kot v letu 2010.

"Prilivi od izvoza potovanj predstavljajo 42,6-odstotni delež v izvozu storitev v plačilni bilanci Slovenije. To je še en dokaz, kako pomembna gospodarska dejavnost je turizem," je izpostavil Marjan Hribar.

Pojasnil je, da so bili dobri rezultati doseženi s sodelovanjem tako vlade in ministrstva za gospodarstvo ter izvajalskih institucij kot turističnega gospodarstva, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Po začasnih podatkih državnega statističnega urada se je število prihodov turistov skupaj povišalo za sedem odstotkov. Število tujih turistov se je glede na leto 2010 zvišalo za 8,8 odstotka. Turističnih nočitev je bilo 5,4 odstotka več, število nočitev tujih turistov pa je bilo v primerjavi z letom 2010 višje za 9,1 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.