Slovenija
24 ogledov

Turisti prihajajo domov

V središču Kaira so razmere vse bolj napete. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski turisti, ki se trenutno še nahajajo v egiptovskih letoviščih, se bodo predčasno vrnili domov v petek popoldan.
V Šarm el Šejku in Hurgadi po besedah Štera trenutno letuje 143 slovenskih državljanov, ki so po podatkih MZZ na varnem. V Egiptu se nahajajo še drugi Slovenci, ki se lahko za pomoč pri vrnitvi v domovino obrnejo na slovensko veleposlaništvo v Kairu. Pri tem pa Slovenija računa tudi na sodelovanje z drugimi državami, še posebej z drugimi članicami EU, ki bodo imele na voljo proste letalske ali druge kapacitete

Da se bodo slovenski turisti – nahajajo se v letoviščih Šarm el Šejk in Hurgada – predčasno vrnili domov v petek popoldne, je potrdil državni sekretar na zunanjem ministrstvu Andrej Šter.

Danes popoldan so imeli na zunanjem ministrstvu zaradi vse hujših razmer v Egiptu srečanje s predstavniki turističnih agencij Kompas in Palma. Po seji vlade je tudi premier Borut Pahor vsem slovenskim državljanom, ki so v Egiptu, svetoval, naj se čim prej vrnejo domov.

 "Vlada bo zaščiti naših državljanov posvetila vsa sredstva in bo pomagala tudi finančno," je še napovedal Pahor. Diplomatov in drugih uslužbencev Slovenija ne bo odpoklicala.

Domov en dan prej
Agenciji bosta po turiste poslali posebno letalo, ki bo imelo postanke v obeh letoviščih in bi jih sicer po prvotnih načrtih pripeljalo v domovino v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.