Slovenija
43 ogledov

Turistična sramota

Hotel Grad Podvin je zaprt in ograjen kot gradbišče, čeprav delavcev ni videti, Žurnal24 main
Hotel Grad Podvin. Hotel in restavracija zaprta. V Krajevni skupnosti Mošnje ogorčeni.

Mošnje. “To je sramota! Izvirni greh je naredila država, ki je hotel na tako lahek način razdelila lastnikom, za katere je bilo že takoj jasno, da bodo s premoženjem le špekulirali," je o stanju Hotela Grad Podvin ogorčen dejal Franc Peternel, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Mošnje.

Ne vem, zakaj ga kar naprej prodajajo, naj raje poiščejo dobrega najemnika.
Franc Peternel

Poudaril je, da je lastništvo hotela zelo nejasno, zato na KS ne vedo, s kom naj se pogovarjajo. "Kolikor vem, naj bi bil od Zavarovalnice Triglav, zato pozivam državo, naj se zdajšnje stanje začne reševati, sicer bo hotel propadel. In naj že končno povedo, kdo je zares lastnik," je povedal in dodal: "Ne vem, zakaj ga kar naprej prodajajo, naj raje poiščejo dobrega najemnika. Tako je bil rešen grad Zemono. Pa ga poglejte danes!" V Mošnjah si želijo hotel s petimi zvezdicami z okoli sto ležišči, s katerim bi se odprla tudi nova delovna mesta.

Slaba reklama za kraj
Spomnimo, ljubljanska družba Maxicom je leta 2009 hotel na javni dražbi od družbe Hotel Grad Podvin, ki je bila v 99-odstotni lasti Zavarovalnice Triglav, kupila za 3,8 milijona evrov. Kot so povedali v omenjeni zavarovalnici, ki je pred dnevi dokončno prevzela podjetje Hotel Grad Podvin – v njegovi lasti so hotel, restavracija in zemljišča ocenjena le na 160 tisoč evrov –, rok za plačilo še ni potekel, zato pogodba ni razveljavljena. Prav tako tudi lanska prodaja podvinskega gradu Zlatanu Kudiću še ni izvršena. Hotel s 37 ležišči, ki ga obdaja lep park, ostaja zaprt, od konca lanskega leta pa prav tako ne obratuje Restavracija Podvin v neposredni bližini. Vrata so zaklenjena, na njih visi list z obratovalnim časom, obvestila, da je zaprta, pa ni. "Turistom imamo veliko za pokazati, med drugim urejamo Vilo Rustico, zaradi težav s hotelom pa jih nimamo kje prenočiti. Škoda, velika škoda! Ni ne novih zaposlitev ne gostov, saj je hotel že 15 let več zaprt kot odprt," je bil kritičen Peternel. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.