Slovenija
4197 ogledov

Turistični delavci ogorčeni, tako odgovarja Počivalšek

Vlada Zdravko Počivalšek Vlada RS
Turistični delavci so opozorili, da zakon o ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu ne prinaša vsega, kar so si obetali. Minister za gospodarstvo pojasnjuje, kako jim bodo pomagali.

"V zakonu ni razen izdaje novih bonov predvidenega praktično ničesar, kar bi lahko rešilo turistično panogo," opozarjajo slovenska turistična podjetja in poudarjajo, da so boni le kratkoročna rešitev manjšega segmenta slovenskega turizma

"Zagotovo je epidemija ekonomsko najbolj udarila gostinstvo in turizem, zato razumem njihovo situacijo in težave. Vendar bi navkljub trenutni jezi pričakoval vsaj minimum poštenja, ko govorijo o državni pomoči in pravijo, da so ogorčeni," je po seji vlade zapisal minister Zdravko Počivalšek. "Poleg splošnih ukrepov (čakanje na delo ...) smo zagotovili tudi posebne, namenjene samo njim. Že doslej je panoga iz vseg PKP-jev dobila direktno nakazanih 705 milijonov evrov!"

Navaja tudi 238 milijonov evrov spodbud za več kot 5.000 podjetij iz panoge. Sredstva za gostinstvo in turizem naj bi bila na razpolago tudi na prihodnjih razpisih ministrstva.

Minister piše, da jim interventni zakon prinaša dodatnih 243 milijonov evrov. "Nekaj naših predlogov v njem ni, ker mora vlada skrbeti tudi za stabilnost javnih financ. Zato bomo dodatnih 30 milijonov evrov namenili iz kohezijskih sredstev. Panogi bomo torej skupaj zagotovili skoraj milijardo evrov pomoči," je napovedal. 

"Razumem, da bi si kdo želel več, a pri tem pričakujem vsaj pošten prikaz dejstev, ne pa le obtožbe, da država zanje ni naredila nič. Za celotno gospodarstvo smo poskrbeli, zato bo okrevanje med najhitrejšimi v Evropi, brezposelnost pa med najnižjimi," je še zapisal minister. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Stjepan Gerenčir 19:34 17.junij 2021.

    pokvarjenci dobro veste da jih zdravi ljudje ne moremo koristiti boste jih lepo v žepe pobasali

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 18:01 17.junij 2021.

    Ne zanima koliko bo turistični sektor denar vrnil ljudem ko bodo spet na konju??????

  • Avatar jate
    jate 17:34 17.junij 2021.

    problem pri državnem denarju je to,da ga dobijo podjetja torej direktorji in priskledniki...denar bobasajo v žepe si gradijo hiše z bezenom kupujejo lux avto jahte itd. in potem spet jokanje,medtem ko firma delavcu ne da nič od te državne pomoči.