Slovenija
31 ogledov

Turistično neoblegan Maribor

Med tednom je v Celju mogoče opaziti vrvež, ki pa ob koncih tedna zamre. (Foto: Žurnal24 main
Prvomajski prazniki. V hotelih zasedena manj kot polovica sob. Enodnevni turisti večinoma Slovenci.

Maribor. “V mestu se v prazničnih dneh premalo dogaja. Več kot polovica sob je praznih,” pravi Mateja Podhostnik iz Garni hotela Tabor. Da v mestu ni turistične gneče, meni tudi Karmen Majerič, vodja Turističnoinformacijskega centra, v katerem so v ponedeljek zaznali nekoliko povečan obisk, a nič večjega kot lani.

Pri nas se oglasi največ slovenskih gostov, nekaj je tudi Avstrijcev in Nemcev ter Špancev in Italijanov,” pravi Majeričeva. “Največ gostov imamo ta teden v hotelu Bolfenk na Pohorju, kjer je zasedenih 80 odstotkov postelj, slaba tretjina je zasedenih apartmajev. Za goste smo pripravili posebno ponudbo, ki vključuje kresovanje, hojo po energetski poti in dodatno masažo, saj ugotavljamo, da je veliko zanimanja prav za wellnes in bazene,” razlaga Jelka Roškar, vodja prodaje pri Športnem centru Pohorje.

Precej prazna pa sta poslovna hotela Betnava in Ocean, kjer imajo celo več prostih postelj kot po navadi. Na telefon pa nam ni uspelo priklicati Milana Razdevška, direktorja Zavoda za turizem Maribor, v tujini naj bi bila tudi Darja Slivnjak, ki je edina pristojna za dajanje informacij za hotele družbe Terme Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.