Slovenija
37 ogledov

Turizem bodo likvidirali

Namesto s sabo se bodo institucije morale začeti ukvarjati s trženjem biserov, k Žurnal24 main
Ukinitev in ustanovitev. Zavod za podjetništvo in turizem na novih temeljih.

Občinski svetniki naj bi na popoldanski seji sprejeli sklep o ukinitvi javnega zavoda za podjetništvo in turizem (ZPT) ter sprožili postopek za njegovo likvidacijo.

ZPT porabi preveč denarja za golo delovanje, ni pretirano učinkovit in ima nenehne težave s kadri,” bi lahko povzeli občinsko obrazložitev za ukinitev zavoda, ki govori o “potrebi po racionalizaciji proračunske porabe”.

Fiksni stroški delovanja ZPT predstavljajo skoraj 60 odstotkov vseh sredstev, ki jih ustanovitelj nameni za delovanje zavoda. Postavlja se vprašanje upravičenosti vodje turizma, saj ima zavod skupnega, občina pa skrbi za brezplačno izdelavo računovodskih izkazov, zato je vprašanje, kaj počno skupne službe zavoda,” se v gradivu, ki ga je pripravila Alenka Laznik, vodja oddelka za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve, sprašujejo občinarji.

Ustanovitev zavoda
Na današnji seji pa naj bi svetniki spet ustanovili zavod za podjetništvo, turizem in mladino, kar pomeni, da naj bi prejšnji dejavnosti priključili še mladinski center (MC) z mladinskim hotelom.

MC je že doslej posegal na področji izobraževanja in podjetništva ter prek mladinskega hotela tudi na področje turizma,” navajajo v gradivu, zato menijo, da bi lahko delo opravljal bolje kot prejšnji zavod. “Izkazalo se je, da je MC v okolju prevzel širšo vlogo, kot je bila začrtana prvotno,” ugotavljajo na občini.

Mladinski center
Pokriva turizem in podjetništvo. Center, ki upravlja mladinski hotel, se ukvarja tudi z zbiranjem podatkov o turistični ponudbi v občini, v svoje delovanje vključuje turistična društva, nastopa na sejmih, informira obiskovalce o drugi turistični ponudbi v okolju, organizira pa tudi podjetniška svetovanja, naštevajo na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.